Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Työttömyys väheni Pieksämäellä ja kasvoi Savonlinnassa

22.03.201615:06
8
  • kauppa, maksu, raha, käteinen

    Työttömyys kasvoi eniten palvelu­- ja myyntityössä sekä erityisasiantuntijatyössä. Arkistokuva. Kuva: Risto Hämäläinen

Etelä-Savossa oli helmikuussa 2016 sata työtöntä enemmän kuin vuotta aikaisemmin, kertoo Etelä-Savon ely-keskuksen julkaisema helmikuun 2016 työllisyyskatsaus.

Työttömyys väheni hieman sekä Mikkelin että Pieksämäen seutukunnissa. Sitä vastoin Savonlinnan seutukunnassa työttömyys kasvoi 175 henkilön verran eli viisi prosenttia.

Kaupungeista paras kehitys oli Pieksämäellä: työttömyys aleni 8 prosenttia, ja työttömiä oli 88 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrä aleni selvästi myös Mäntyharjussa ja Kangasniemellä.
Työttömien määrä kasvoi eniten Savonlinnassa (156 henkilöä), Mikkelissä (41 henkilöä) ja Juvalla (38 henkilöä).

Työttömien osuus työvoimasta vaihteli Juvan ja Pieksämäen 13,0 prosentista Enonkosken 18,2 prosenttiin. Savonlinnan seutukunnan kuntien työttömyysasteet ovat muutenkin Etelä-­Savon korkeimmat.
Juvan kunnassa työttömyysaste on ollut vuosikausia Etelä­-Savon pienin. Näin nytkin, vaikka työttömyyden kasvu edellisvuodesta on ollut suhteellisesti pahinta.

Työttömyys kasvoi eniten palvelu­- ja myyntityössä sekä erityisasiantuntijatyössä. Sen sijaan opettajien työttömyys väheni.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savonlinnassa loppui venäläinen matkailu. On suuri harmi, että Pieksämäellä ei ole sitä kuiville jäänyttä venäläisrysää, sitä Idea-parkkia. Olisi Pieksämäelläkin kasvavaa työttömyyttä.

Lähettänyt käyttäjä Juro (kirjautumaton)
No, Mikkeli on saanut kerättyä valtion laitoksia ja ne ovat vakaita paikkoja. Eipä näitä muille ole riittänyt, joten työtä on joutunut etsimään esim. myymällä tuotteita maailmalle.

Lähettänyt käyttäjä Kamreeri (kirjautumaton)
Mites tuo työpaikkojen ja työllisten määrän kehitys? Miltäs näyttäisi ilman eläköitymistä? Mites nuo työvoiman tarpeiden ja väestöennusteet? Kai niistä joku kokoava esitys on kaupungilla ihan toimintaympäristön ja tulevaisuuden arviointiin. Millos lehti tekee siitä jutun? Nämä kuukausittaiset saman synkistelyt ei paljoa uutuus- tai uutisarvoa sisällä.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Kohta helpottaa, kun kotoutus on saatu kunnialla päätökseen ja suuri joukko astuu sankoin joukoin työelämän palvelukseen. Tai ainakin näin on järjestävän seuran puolesta kerrottu, että heti kaikki töihin, kun lupa-asiat on kunnossa. Silloin ei muutama ylimääräinen pitkäaikaistyötön haittaa, kun muut kulut vähenee ja verotulot kasvaa, niin kaikki on taas reilassa! ! !

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut