Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

UPM paransi - mätkäisee korotuksen osinkoon

02.02.201610:42
17
  • LKS 20160202   Metsäteollisuusyhtiö UPM:n logo kuvattuna Helsingissä 27. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN \\Instructions: STTN JUTTUUN / UPM:n liikevoitto yli kolminkertaistui loka-joulukuussa 220 milj. euroon vuoden takaisesta 71 milj.

    Metsäyhtiön liikevaihto ylitti 10 miljardin euron rajapyykin. Kuva: Martti Kainulainen

Metsäyhtiö UPM paransi kannattavuuttaan viime vuonna. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo kannattavuuden parannusohjelman ylittäneen tavoitteensa ja kasvuhankkeiden alkaneen tuottaa tulosta.
Yhtiön hallitus ehdottaa osingon nostamista 0,75 euroon osakkeelta edellisen tilikauden 0,70 eurosta.


UPM ennakoi myönteisen tuloskehityksen jatkuvan tänä vuonna. Yhtiö aikoo edesauttaa tuloksen karttumista jatkamalla toimenpiteitään muuttuvien ja kiinteiden kustannusten vähentämiseksi.
UPM:n liikevaihto ylitti 10 miljardin euron rajan ja oli 10 136 miljoonaa euroa. Liikevoitto kohosi 1 163 miljoonaan euroon eli 11,5 prosenttiin liikevaihdosta.
Neljäs vuosineljännes oli yhtiölle vuoden paras.

Vaneriliiketoiminnassa viimeisen kvartaalin tulos laski edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Koko vuonna liikevaihto oli edellisvuoden tasoa. Vaneriliiketoiminta kuitenkin tuotti paremmin. Liikevoitto nousi 55 miljoonaan euroon. Vuonna 2014 se oli 44 miljoonaa euroa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvän tuloksen suurimpia tekijöitä on kuitupuun hinnan pitäminen aivan olemattomana.Olisikohan vuorossa viimein metsänomistaja joka on tyytynyt istuttamaan hoitamaan ja kasvattamaan kuitua 25v.ja on vihdoin saanut taimien hinnan takaisin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Milloin julkinen sektori aloittaa osallistumisen taloustalkoisiin? Lihottavat edelleen palkkapussejaan ja jatkavat pitkiä lomia vaikka maamme heikko taloustilanne on kokonaan heidän aiheuttama. Ilman näin massiivista julkista sektoria työllistämisen hinta olisi huomattavasti alempi, samoin olisi verotus matalampaa ja pienemmästäkin palkasta jäisi nykyistä enemmän käteen meille oikeille työntekijöille. Tämä riittäisi kansainvälisen kilpailukyvyn nostamiseksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Valtion tai kunnallisia eri yhtiöitä lukuunottamatta en tiedä yhtään yhtiötä mitä ei olisi perustettu tuottamaan tulosta, siis positiivista tulosta. Vasemmistossa ollaan edelleen sitä mieltä että se on kirous jos joku rikastuu yhtiön kautta. Komukat hei, mites sitten kun yhtiö tekee tappiota? Otetaanko teiltä palkasta kollektiivisesti kymmenykset pois? Olisiko se parempi vaihtoehto kuin supistaa henkilökuntaa tuottavalle tasolle? Perustelkaapa nyt tälle palstalle miksi kollektiivisten kymmenysten pidättäminen juuri sinunkin palkasta, heikkoina hetkinä, ei käy? Laitan tähän muutaman ehdotuksen, oma napa on lähinnä, mitäs siitä vaikka Arska sai monoa kunhan en itse saanut, sosialismin periaatteen mukaan kaikki on yhteistä paitsi minun palkka ja omaisuus, kaikki mulla paskat muista.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut