Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Uusi verkkokartta kertoo, missä ei saa kalastaa

10.02.201621:15
1
  • Kalastusrajoitukset voi katsoa uudesta Kalastusrajoitus.fi-verkkopalvelusta. Kuva: Taru Hokkanen

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.

Palvelu on suunnattu kaikille Suomessa kalastaville. Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet, mutta osassa vesistä on kalastusrajoituksia.

Kalastuskieltoalueita voi hakea verkkopalvelusta joko karttaa liikuttamalla tai tekstihaulla. Palvelua voi käyttää tietokoneella ja mobiililaitteella. Kalastusrajoituspalvelu toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. Mobiiliversio on tosin vielä testikäytössä mutta kaikille avoin.

Kieltoalueet näkyvät kartassa punaisina. Kiellon tyyppi ja voimassaoloaika näkyvät kiellon yhteydessä olevasta kuvauksesta. Palvelusta löytyvät myös vuoden alussa voimaan tulleen kalastuslain mukaiset vaelluskalavesistöt, jotka on merkitty karttaan oranssilla. Vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueiden onginta- ja pilkintärajoitukset koskevat myös alueen vesien omistajaa.

Palvelua täydennetään jatkossa muiden kalastusrajoitusten osalta. Niitä ovat muun muassa luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset, kalastusalueiden siirtyvät rajoituspäätökset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.

Kalastusrajoituspalvelusta ja sen tiedoista vastaavat maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä