Lauantai, 22. heinäkuu 2017
Leena

Valtuustoaloite: Alle 20-vuotiaille mikkeliläisille ilmainen raskauden ehkäisy

23.02.201616:56
14
  • Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta nuorten maksuttomasta ehkäisystä on toteutettu viime vuosina eri tavoin Mikkelin seudulla. Kuva: Timo Seppäläinen

Alle 20-vuotiaille mikkeliläisille esitetään ilmaista raskauden ehkäisyä. Aloitteen on allekirjoittanut kaupunginvaltuutettu Rauni Berndt (vihr.) ja 19 valtuutettua.

Aloitetta perustellaan THL:n suosituksella ilmaisesta ehkäisystä alle 20-vuotiaille, johon useat kunnat ovat päätyneet.

Aloitteen mukaan Mikkelissä oli käytäntö, jonka mukaan e-pillereiden kolmen kuukauden aloituspakkaus annettin maksutta terveydenhoitajan käynnin yhteydessä. Pakkaukset saatiin ilmaiseksi lääkeyhtiöiltä.

Allekirjoittajat epäilevät, että hyvä käytäntö lopetettiin ilmeisesti seutusotessa tehdyn päätöksen mukaisesti tasa-arvoon vedoten.

Nykyisin Mikkelissä on ilmainen ehkäisy alle 16-vuotiaille tytöille. Kondomeja jaetaan opiskelijaterveydenhuollossa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kondomi ei suojaa kaikilta sukupuolitaudeilta. Paras tapa olla pilaamatta omaa-, lastensa- ja tulevan puolisonsa elämää, on pidättäytyä aviottomasta seksistä. Näin kun toimii, niin suojautuu parhaiten syövältä, herpekseltä kuin klamydialtakin. Noista kolmesta on vaikea, jopa mahdoton parantua.

Lähettänyt käyttäjä Hevonkukkua (kirjautumaton)
Sitten vielä joku järkevä aikuinen huolehtimaan että nuoret naisenalut järkyttävät kehittymässä olevaa hormonitoimintaansa ottamalla pillerinsä. Suo siellä jne. Mutta hei, eihän Mikkelin neuvolat pysty tai halua noudattaa kuin valikoiden muitakaan THL:n ohjeistuksia, miksi sitten tätä?!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksei samantien valistusta siveydestä, eletään nimittäin sivistysvaltiossa. Miksi tavallaan yllytetään seksiin kesken kehittymättömiä tyttöjä? Mamujen ilotytöiksikö, jolla varmistetaan nuoren tytön koko elämä piloille! Tiedän kyllä, etteivät kaikki tytöt ole tyrkyllä, vaan odottavat sitä oikeaa ja tutustuvat ensin henkisellä tasolla. Niin on poikiakin, joten kannattaa miettiä kumpi vaihtoehto on pitemmän päälle kestävämpi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Sitten vielä joku järkevä aikuinen huolehtimaan että nuoret naisenalut järkyttävät kehittymässä olevaa hormonitoimintaansa ottamalla pillerinsä " Just joo... Sitten vielä joku järkevä aikuinen huolehtimaan, että nuoret miehenalut eivät hypi kukasta kukkaan tartuttaen papilloomavirusta, mistä tulee kohdunkaulan syöpää. Kohdunkaulansyöpä aiheutuu siitä, kun mies tartuttaa / aktivoittaa sukupuoliteitse naisessa olevan papilloomaviruksen eli onnea vaan isille ja äipille siinä seksivalistuksessakin ja opettajille. Pillereiden vaaroista ei muuten sitten kerrota mitään ? Outoa jos näin on.

Lähettänyt käyttäjä TEPA (kirjautumaton)
Jopa on naurettava aloite ja tällaisena aikana . Eikö nyt muuhun tärkeämpäänkin asiaan voisi rahat käyttää . Olen myös samaa mieltä että jokaiselle Mikkelissä synnyttäjälle 1000 euroa uudesta veronmaksajasta !

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kukahan antaisi ilmaisen ehkäisyn myös niille miehestä toiseen vaihtaville aikuisille naisille, jotka pykäävät lapsen joka suhteeseen. Yhteiskunnan elätettävänä on liuta lapsia joilla kaikilla on eri isä ja äiti etsii jo seuraavaa miestä...

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä