Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Vanhan kaupan ostamisesta äänestys Mäntyharjun kunnanhallituksessa - äänet 5-4

14.03.201621:07
9
  • Kyttäläntiellä sijaitseva ruokakauppa tunnettiin Mäntyharjussa omistajan mukaan Björkmanin kauppana. Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle kaupan ostamista. Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle vanhan Björkmanin kaupparakennuksen ostamista. Tontilla on kunnalle tärkeä strateginen merkitys, sillä tontti on sijainniltaan sopiva uudelle palvelutalolle.

Kunnanhallituksen esitys irtosi vuolaan keskustelun ja äänestyksen päätteeksi. Tanja Hartonen-Pulkka (ps.) esitti, että kiinteistöjä ei ostettaisi eikä kaupalle myönnettäisi lisämäärärahaa. Hänen esitystään kannattivat Ari Hartonen (sd.), Toni Maczulskij (sit.) ja Raili Rantanen (sit.).

Kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen esitys kauppojen toteuttamisesta voitti äänin 5-4. Kunnanhallitus esittää lisäksi, että valtuusto myöntää 280 000 euron lisämäärärahan vuoden 2016 talousarvion investointiosaan, joka käsittelee maa-alueita, osakkeiden hankintaa ja keskustan kehittämistä.

Kauppaan liittyy sopimus, jonka mukaan myyjä ostaa vastavuoroisesti asunnon kunnan kiinteistöyhtiö Keskiväliltä. Kyseessä on runsaan 70 neliön kolmio Tanhuharjun kerrostalosta. Osakkeen hinta on 70 000 euroa.
Asia siirtyy valtuuston käsiteltäväksi.
 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Toivottavasti valtuuston enemmistö ei puolla kunnan kannalta poskettoman ylihintaista tonttikauppaa.Veronmaksajana nostan hattua kunnanhallituksen vähemmistölle ,tolkun ihmisille.Kunnalla on tarpeeksi jo kallista purettavaa rakennuskantaa ja luulisi vapaata maata terveyskeskuksen ja kopinkangaan hautuunmaan välistä löytyvän palvelutalolle.

Lähettänyt käyttäjä Hyvät kaupat (kirjautumaton)
Mäntyharjulla ilmeisesti tonttipula ja puute rakennuspaikoista, kun tälläisiä hintoja meinaa kunta maksella! Lienee pelko kunnanisillä, että joku ostaa äkkiä rakennuksen kunnan nenän edestä ja perustaa siihen kaupan. Enää ei puutu kuin huutokauppa, jossa nokitetaan kunnan rahoilla ja myyjä kiittää.

Lähettänyt käyttäjä Mökin asukas (kirjautumaton)
Yhteistyössä sovittu kauppa ja kauppahinta. Suurin jännitys on mistä löydetään urakoitsija rakentamaan tontille. Ihan hirveästi jännittää tämä seuraava päätös, niin yllätyksiä täynnä on kunnan päättäjien sopimukset ja päätökset.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mäntyharjun kunnalla on hyvä syy ostaa kiinteistö. Kunta haluaa hoitaa velvoitteensa ja rakentaa juuri sitä mihin kunta on velvoitettu. Mikkelissä kaupunki haluaa taasen rakentaa toimistotaloja ja olla kilpailija kaupungissa toimivien yksityisten yrityksien kanssa, eikä keskity velvoitteisiinsa. Tätä bisnesten kanssa touhuamista varten ei kuntia ole tarkoitettu. Kunnat ovat tarkoitettu hoitamaan sosiaalista palvelua. On vain hyvä jos Mäntyharjun kunta haluaa tontin parhaimmalta paikalta. Olisihan se aika ikävää jos kunta haluaisi palvelutalon jonnekin syrjäiselle paikalle piiloon.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
-65 tehdyn rakennuksen rakenteissa takuulla haitta-aineita kuten asbestia ym. Nyt uuden haitta-aine asetuksen mukaan purkukustannukset tuon kokoiselle kiinteistölle 70 - 80 tuhatta euroa. Kyllä kunta maksaa kovan hinnan tontista, ennen kuin se on rakennettavassa kunnossa. Olisiko kkunnantalo kannattanut purkaa ja tehdä siihen palvelutalo ja pieni siipi kuntahallinnolle

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut