Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Vanhuksille palvelukylä ja ulkoiluapua - näin Pertunmaa käyttää perintörahoja

14.03.201615:01
6
  • Pertunmaan on osoittanut perintövaroja ikäihmisten hyvinvointiin. Kuva: Tanja Rihu

Pertunmaalla on jatkuvan säästämisen sijaan voitu lähiaikoina miettiä, miten käytetään ylimääräistä rahaa.
Kunta on saanut viime vuosina yhteensä miljoonia euroja eri kuolinpesistä, ja rahoja saa tietyillä ehdoilla käyttää kuntalaisten hyväksi.

Perintövaroja on osoitettu ikäihmisten hyvinvointiin. Yhdellä perinnöllä, jota on jopa kaksi miljoonaa euroa, kunta on esimerkiksi rakentamassa palvelukylää runsaasti palveluja tarvitseville pertunmaalaisille eli käytännössä vanhuksille ja vammaisille.
- Kotihoidon toimintaa keskitetään yhä enemmän Tukikotialueelle, kunnanjohtaja Juha Torniainen selventää.

Palvelukylän suunnitelmat ovat vielä hyvin alussa, mutta nykyisiä rivitaloasuntoja remontoidaan ja uusiakin tilojakin rakennetaan. Torniainen esittää työryhmän näkemyksen mukaisesti kunnanhallitukselle arkkitehdin palkkaamista muutos- ja laajennustöiden suunnitteluun.

Perintörahaa jää käytettäviksi muuhunkin. Yksi vanhemmista perinnöistä on muutettu vanhusten virkistys- ja kuntoutusrahastoksi, jolla ostetaan tänä vuonna ikäihmisille esimerkiksi apuvälineitä, kulttuurielämyksiä ja palkataan koululaisia ulkoiluavuksi.

Tuoreimpaan perintöön, viime syksynä testamentilla tupsahtaneeseen reiluun miljoonaan euroon, ei ole Torniaisen mukaan vielä koskettu ollenkaan. Rahat on osoitettu vanhuksille ja lapsille, mutta tarkempi käyttötarkoitus on vielä mietinnässä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kohta ex maalainen (kirjautumaton)
Voi tavaton... Vanhuksille sitä ja tätä... Olisiko aika Pertunmaallakin ottaa huomioon lapset ja nuoret, joissa saattaisi olla tulevaisuutta ja jopa niitä tekijöitä hienoihin "palvelukeskuksiin"? Tälläinen toiminta ei johda, kuin synkenpään huomiseen ja muuttotappioiden kasvuun....

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ylimääräinen raha? Perinnöt kannattaa sijoittaa esim pörssinoteerattuohin osakkeisiin tai rahastoihin jolloin ne tuottavat aitoa tuloa jatkossakin. Niiden tuottoja voi sitten käyttää lapsiin ja vanhuksiin. Perintöjen sijoittaminen tuottamattomiin kohteisiin tai jopa kuluttaviin on miltei sama kuin takassa polttelisi.

Lähettänyt käyttäjä Elämysmatkailu (kirjautumaton)
Kaikkein pahin uhkakuva on matkailun kehittäminen näillä rahoilla. Kunnassa käy vilske ja kunnantalon ovensaranoissa kuluminen kun itseoppineet matkailugurut käyvät rahojen perään kyselemässä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllähän rahaa lapsiperheiden hyväksi jollakin muotoa olisi hyvä käyttää mutta tässä artikkelissa mainittuihin perintöihin oli lahjoittajat kirjanneet tahot johon varat tulee käyttää, ei kunta voi vapaasti suunnata rahoja mihin sattuu. Testamentin tekijän viimeistä tahtoa kunnioitetaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Koska kuljetuspalvelujen saaminen paikkakunnalta on äärimmäisen vaikeaa, niin sen mahdollistaminen vanhuksille kohdistettuna helpottaisi kovasti elämää ja kotona selviämistä niillekin, jotka eivät saa sitä yhteiskunnan tukemana.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä