Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Verkkokeskusteluissa haaveillaan Burger Kingiä Mäkkäriltä jääviin tiloihin — ketjujohtajan mukaan Mikkeli on kiinnostava kohde

10.01.201710:00
22
  • McDonald´sin ravintolan toiminta Mikkelin keskustassa kauppakeskus Stellan kulmauksessa loppuu ensi elokuun lopussa. Kuva: Mari Koukkula

Uutinen Mikkelin keskustan McDonald´s-ravintolan sulkemisesta on herättänyt runsaasti keskustelua Länsi-Savon verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. 
Moni kommentoija on esittänyt toiveen, että pikaruokaketju Burger King rantautuisi Mikkeliin — kenties jopa McDonald´silta vapautuvaan tilaan kauppakeskus Stellaan.
Kysyimme Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollbergilta, onko ketjulla Mikkeliä koskevia suunnitelmia. 
Mollbergin mukaan suunnitelmissa ei ainakaan tällä hetkellä ole sijoittuminen Stellaan.
— Meillä on tavoitteena avata Mikkelissä jossain vaiheessa, mutta eri asia on, milloin ja mihin. Kaikkien asioiden täytyy tietenkin loksahtaa paikalleen, Mollberg kertoo.
Mitään aika-arviota Mikkeliin asettumisesta Mollberg ei vielä pysty antamaan.
— Näen Mikkelin ja sen seudun ihan positiivisesti, itsekin entiseksi mikkeliläiseksi tunnustautuva Mollberg sanoo.

McDonald´s-ketju irtisanoi Mikkelin keskustan ravintolan vuokrasopimuksen liiketaloudellisista syistä, kertoo ketjun viestintäjohtaja Heli Ryhänen.
— Ravintola olisi vaatinut tulevaisuudessa merkittäviä investointeja, jotka eivät olisi olleet liiketaloudellisesti kannattavia. Yrittäjä Hannu Summanen jatkaa edelleen McDonald’s-yrittäjänä ja omistaa Mikkelin Graanin ja Varkauden ravintolan. 
Aiotteko jatkaa McDonald´sin toimintaa Mikkelin keskustassa jossakin toisessa tilassa, vai vetäytyykö ketju kokonaan keskustasta?
— Kartoitamme jatkuvasti hyviä liikepaikkoja. Mikkelissä investoinnit keskittyvät toistaiseksi Mikkelin Graanin ravintolaan, jossa on juuri aloitettu mittava remontti, joka kestää noin kuukauden.

Stellan kiinteistön omistavan Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen kertoi viime viikolla, että osuuskauppa kaavailee McDonald´sílta jäävään tilaan alustavasti Hesburger-konseptia, joko Hesburgerin itsensä tai Suur-Savon pyörittämänä.
Onko vuokranantajan näkökulmasta olemassa sitä mahdollisuutta, että Stellan McDonald´sin paikalle tulisikin toimijaksi Burger King?
— Kuten vastasin, kaikki on mahdollista vielä, Hämäläinen kertoo.


 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä hampurilaisJoona (kirjautumaton)
Mikkelissä ei koskaan ole ravintoloita tai kahviloita liikaa. Jokin tunnelmallinen kahvila tuohon sopisi, kesäaikaan olisi kovassa käytössä. Starbucks tai sen tapainen. Kunhan hinnat pysyvät kohtuudessa.

Lähettänyt käyttäjä Burger king! (kirjautumaton)
Ei tarttisi aina lähteä whoppereita syömään muihin kaupunkeihin. Tuntuu kyllä kysyntää olevan, meni mihin kaupunkiin tahansa BK:hon. Ketjujohtaja toivottavasti vielä asiaa harkitsee uusiksi..

Lähettänyt käyttäjä N28 (kirjautumaton)
todella harmi jos ette jatka keskustassa enää :( ,toivottavasti löytäisitte uudet tilat keskustasta, graanissa tuskin tulisi enää käytyä sitten läheskään yhtä usein kuin tuolla keskustan mäkkärissä jossa käyn miltei joka päivä lounaalla, sillä graani on vähän hankalammassa paikassa näin autottoman näkökulmasta vaikka bussit hyvin kulkevatkin sillä sille suunnalle on harvemmin asiaa ellei käy samalla prismassa, keskustassa on ollut niin helppoa ja mukavaa asioida :)

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Uusi päätoimittaja kantoi hiljan huolta media murroksesta ja vakuutti Länkkärin kaltaisen maakuntalehden voivan vielä palvella lukijoitaan. Tämänkaltainen spekulointi pikaruokapaikan tiimoilta todistaa enemmänkin murtuneesta mediasta. Journalismin perustehtävä on asioita raportointi - siis katsomosta käsin eikä kentälle ryntäämällä. Yritykset luovat kyllä päätöksensä strategioidensa ja laskelmiensa pohjalta, eivät netin "ois ihan kiva" -huutelujen perusteella.

Lähettänyt käyttäjä Ei ketjuille (kirjautumaton)
"Jokin tunnelmallinen kahvila", Starbucks on kyllä siitä kaukana. Jos yhtään näin ulkosuomalaisen silmistä katsottuna, niin minusta on hienoa että Suomesta ja Mikkelistä on moiset ketjut kaukana. Saksassa näkee joka kulmassa Starbuckseja ja Burger Kingejä. Tilalle sopisi Friends & Brgrs.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut