Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Vesipedot löysivät Mikkelin koirauimalan - katso video!

18.02.201609:10
2
  • Koirauimalaan uimaan.

    Lempi saa nuorelle koiralle tyypillisen alkupaniikin, toteaa uittaja Janne Pitkänen. Lopussa Lempikin ui jo kuin vanha tekijä. Kuva: Jaakko Avikainen

Mikkelin Otavassa alkuvuodesta avattu koirauimala ja koulutuskeskus Huvihurtta on otettu innolla vastaan. Ensimmäisten viikkojen aikana Janne Pitkänen on uittanut jo yli 80 koiraa. 
— On niitä koiria, jotka lähtevät heti ja niitä, jotka eivät meinaa ensin mennä veteen millään. Lopussa ne huomaavat, että tämähän on kivaa ja koiraa ei meinaa saada altaasta pois.
Ainakin ensimmäisillä kerroilla jokainen koira ui Huvihurtassa Pitkäsen kanssa ja liivit päällä. Kun pelisäännöt ovat selvät, voi omistaja tulla koiransa kanssa keskenäänkin. 

10-kuukautinen Lempi-labradori rakastaa vettä, mutta ei lähde koskaan itsekseen uimaan. Se tarvitsee uimalassakin pikkuisen nykäisyn, jotta pärskiminen alkaa. 
— Jotkut ovat sitä mieltä, että koiraa ei saisi kantaa veteen. Uusi ihminen ja allas ovat kuitenkin monelle koiralle jännittävä tilanne, joten pelkkä motivoiminen ei aina riitä. 
Lempi on sellainen jääräpää, että ei varmasti aikoihin olisi astunut altaaseen itse. 
Vedessä se saa pennuille tyypillisen alkupaniikin. Etutassut pärskyttävät vettä ja koira pyrkii joko Pitkäsen syliin tai altaan reunoille. Liivien avulla Pitkäsen on helpompi ohjailla koiraa. 
— Jotkut pienet ovat istuneet Jannen hartioillakin, Huvihurtan toinen yrittäjä Riikka Pulliainen nauraa. 

Uima-aika on puoli tuntia. Samalla ajalla voi olla kolme tuttua koiraa. 
Huvihurtan väki muistuttaa, että syvä allas sisätiloissa on koiralle hyvin erilainen tilanne kuin mökkiranta kesällä. 
— Tosi hyväkuntoinen koira voi olla puolen tunnin jälkeen, että ei tunnu missään, mutta osalle aika on jo pitkä, Pulliainen sanoo. 

Pitkänen ja Lempi laskeutuvat altaaseen yhä uudelleen.
Hiljalleen koira rentoutuu, ottaa pallon suuhun kuin noutaja konsanaan ja häntäkin jo ohjaa vartaloa uidessa. 
— Paras fiilis tulee siitä, kun alkuhankaluuksien jälkeen koira lähtee itse uimaan ja nauttii. Tässä saa laittaa sekä fyysistä että henkistä kapasiteettiä peliin, että saa koiran luottamaan. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Loiskis! (kirjautumaton)
Hienoa että tällaisia paikkoja perustetaan! Uiminen on niin ihmisille kuin eläimillekin mitä tasaisinta kehon rasitusta, poislukien erikois syyt jolloin veteen menoa ei suositella. Nyt vaan koirulit polskimaan joilla sellaisia on!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut