Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Viitostien korjaus loppusuoralla — Mikkelin kohdalla ajoradoilla tehtävät työt saadaan valmiiksi elokuun aikana

13.08.201714:21
4
  • Ohitustien remontti

    Mikkelin kohdalla Viitostien ajoradoilla ei enää elokuun jälkeen ole työkohteita, mutta viheralueilla istutustyöt jatkuvat syyskuun puolelle. Kuva: Risto Hämäläinen

Viitostien Mikkelin kohdan korjausurakan viimeistelytyöt muuttavat tilapäisesti nopeusrajoituksia ja liittymäjärjestelyjä. Ensi maanantaista perjantaihin on Pitkäjärven ja Tuppuralan liittymien välillä 50 kilometrin nopeusrajoitus.

Kaihun liittymän Lappeenrannan suuntaan vievä ramppi suljetaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 21—6 väliseksi ajaksi. Liikenne ohjataan silloin Ristiinantielle Aseman liittymän kautta.
Nyt tehtävät viimeistelytyöt ovat Liikenneviraston projektipäällikön Hannu Nurmen mukaan suurelta osin uudessa päällysteessä havaittujen heittojen korjaamista.
— Päällysteurakoija korjaa nämä normaalina takuutyönä.

Ajoradoilla ei enää elokuun jälkeen ole työkohteita, mutta viheralueilla istutustyöt jatkuvat syyskuun puolelle.
Kun työt Mikkelin kohdalla valmistuvat, nopeusrajoitukseksi tulee 80 kilometriä tunnissa. Nurmen mukaan liittymien välit ovat niin lyhyet, ettei liikenneturvallisuus salli suurempia nopeusrajoituksia.
— Lisäksi kaupungin kohdalla on huomioitava melu. Sadan kilometrin tuntinopeus nostaisi melua merkittävästi.

Parannetut esitasoliittymät ja ohjeiden mukaiset erkanemiskaistat voivat Nurmen mukaan jopa lisätä ohikulkijoiden pistäytymisiä keskustaan tai muihin Mikkelin kohteisiin.
— Kun liikenne liittymissä on sujuvaa, silloin saatetaan helpommin poiketa päätieltä.   

Viitostien Mikkelin ja Juvan välisen osuuden rakentamien alkaa syksyllä puuston poistoilla sekä sähkölinjojen poistoilla ja korottamisilla.
Eteläisemmän Tuppurala—Nuutilanmäki-osuuden rakentamisen tarjouspyyntö julkistetaan elokuussa.
— Urakoitsija on selvillä joulun alla. Rakentaminen alkaa kevättalvella 2018. 
Pohjoisemman Nuutilanmäki—Juva-osuuden suunnittelun tarjouspyyntö julkistettiin viime torstaina.

Rakennuttajana toimiva Nurmi Liikennevirastosta arvioi Mikkelin kohdan rakentamisen sujuneen hyvin. Työt ovat edenneet suunnitelmien mukaan.
Urakan aikana suunnitelmia on myös täydennetty ja ratkaisuja muutettu. Tällaisia kohteita olivat Ristiinantien vanhan risteyssillan uusiminen kokonaan sekä Ristiinantien ajoradan ja keskikivetyksen kunnostus.
Yllättävät rankkasateet aiheuttivat rakennusaikana ylimääräisiä toimia.
— Hankkeen mittakaavassa sateista johtuneet työt olivat kuitenkin pieniä.  
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nurmen kommentit ovat vähän outoja. " Uusien päällysteiden heittojen korjausta" "Urakka on mennyt hyvin". Asuntomessujen aikana ajoradan piti olla 4- kaistainen. Työn valvonta on ollut rakennuttajan ja urakoitsijan toimesta heikoissa kantimissa,tästä johtuen työn jälki on laadullisesti heikkoa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut