Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Yle: Helsingin yliopiston väen vähennys tuntuu myös Mikkelissä

27.01.201617:47
9

Helsingin yliopisto on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen ja ilmoittaa aikovansa vähentää kahden vuoden aikana lähes tuhat työntekijää ja näistä yli puolet irtisanomalla.

Mikkelissä työskentelevä Ruralia-instituutin varajohtaja Torsti Hyyryläinen kertoo Ylelle pitävänsä selvänä, että henkilöstövähennykset kohdistuvat myös yliopiston Mikkelin-yksiköihin.

– Kun työntekijöitä vähennetään näin laajasti, kyllä se Mikkeliinkin varmasti kohdistuu, Hyyryläinen sanoo.

Helsingin yliopistolla on Mikkelissä Ruralia-instituutin yksikkö, Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus ja yliopistokeskuksen koordinaatioyksikkö. Kaikkiaan niissä työskentelee noin sata ihmistä.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kokka Jula (kirjautumaton)
980 on vain vuoden 2016 alusta kirjoilla olleista henkilöistä vähennettävä määrä. YT:t alkoivat syyskuussa 2015, josta vuoden 2015 loppuun mennessä oli henkilökunta vähentynyt jo yli 1200 henkilöä. Yhteensä siis n. 2200, eli kaiken kaikkiaan yli 26%... Kiitos SSS!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kokka Jula: Kumma ettei peruskotitalousmatematiikka mene jakeluun, kun puhutaan valtakunnantason asioista: Jos ei ole rahaa, pitää lainata lisää tai leikata menoja. Jos nyt ei olisi leikattu, valtio olisi velkaantunut edelleen kestämättömään tahtiin ja muutaman vuoden päästä edessä olisi ollut joka tapauksessa leikkaukset ja vielä paljon jyrkemmät leikkaukset. Julkisen talouden menot ovat vain edelleen kestämättömän korkeat - korkeakoululeikkauksia ja yhdistymisiä tulee varmasti lisää lähivuosina.

Lähettänyt käyttäjä Eteläsavolainen ! (kirjautumaton)
Liian myöhään kuitenkin ! Edellinen kommentoija anonyymi klo 10:04 näyttää ymmärtävän mistä on kyse. Tämä yliopistojen saneeraus olisi pitänyt aloittaa jo kaksi hallituskautta sitte, ei löytynyt ymmärrystä. Mutta samaan aikaan kasvatettiin ja luvattiin Kiinalla Venäjälle sekä arikkalaisille valtioille, me koulutamme teidän opiskelijat ilmaiseksi, ja heitä onkin tullut sankoin joukoin. Reilut 20.000 vuosittain, kun me olemme varakkaita hyväntekijöitä. Onneksi loppuu tämä maailman napana ja halaavana oleminen, jonka suomalainen veronmaksaja on joutunut pakotettuna kustantamaan.

Lähettänyt käyttäjä Moukka (kirjautumaton)
Onhan tuota rahaa turhempaankin tuhlattu kuin yliopistoihin. Todettakoon, että hyvin on talousoppi uponnut, leikkauksia pidetään aina automaattisesti välttämättöminä. Kukaan ei kyseenalaista, ja kun sivistyslaitoksista karsitaan, vähenevät myös tulevat kyseenalaistajat.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Yliopistokeskus on täysin turha ylimääräinen ja tekemällä tehty turhaa hallintoa pyörittävä byroo. Jos yliopistot eivät keskenään osaa tehdä yhteistyötä kuin joutavatkin pois. Yliopistot tekevät kovan tason tutkimusta ja opetusta ja tarvitsevat tohtoritason henkilöstön. Kuinka moni Mikkelin yliopistoyksiköiden työntekijä on oikea tieteentekijä?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vapaille työmarkkinoille tulevaisuudessa siirtyvät hankeammattilaiset voivat kokeilla yrittäjinä omia ideoitaan, joita vuosikausia yrittäjille tuputettu. Vai? Eivätkö nämä "Nyt luomu lentoon"-tyyppiset kehittämishankkeet muka perustukaan vakaville laskelmille?

Lähettänyt käyttäjä Sivistyneisyyge... (kirjautumaton)
Suomi on selkeästi järjestäytyneen rikollisuuden vallassa. Outoa, ettei näin sivistyneestä maasta löydy lakia valvovaa organisaatiota, jokalopettaisi nämä ihmisiin kohdistuvat kaikkinaiset väkivallanteot ja pistäisi niiden aiheuttajat edesvaatuuseen teoistaan. Enneminkin perustetaan virkoja raadoliisen henkisen väkivallanteon harjoittamiseen. Kiristys, uhkailu, painostus ja muut sakinhivutusmenetelmär ovat ainoat työtoimet nykysuomessa. Lainsäädäntäö jopa säädetään ihmiselämän tuhoamisen sallimiseksi ja edistämiseksi. Se joka suostuu tekemään sitä on vieläkin suurempi rikollinen, kuin se joka esivaltaisena näennäisvastuullisena vaatii sitä. Järjelliselle ihmiselle tämä on kyllä yhtä hel.....

Lähettänyt käyttäjä Jopas on asiant... (kirjautumaton)
Ruralia-instituutin asiantuntijat ovat tuoneet verotuloja Mikkeliin ja lähikuntiin kotouttamalla EU-jäsenmaksuja hanketukien muodossa Etelä-Savoon. Nytpähän jää tämä jäsenmaksujen "kotoutus" vähemmälle ja ne valuvat muihin maakuntiin. Kun toimijat vähenevät, vähenee alueelle kohdistettava rahoituskin. Osa asiantuntijoista tullee siirtymään maakunnan ulkopuolelle veronmaksajaksi.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä