Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Ympäristölupa seisoo käsittelyssä, joten Kiepinsalmen siltaremontti siirtyy Mäntyharjussa: ”Työt alkavat aikaisintaan ensi keväänä”

11.08.201708:00
3
  • Nykyinen silta on rakennettu Kiepinsalmeen vuonna 1939. Kuva: Tanja Rihu

Kiepinsalmen silta uusitaan vasta ensi vuonna Mäntyharjussa. Kallaveden ja Pyhäveden yhdistävä maantiesilta on saanut valtiolta 1,7 miljoonan euron korjausrahat kuluvalle vuodelle, mutta työt viivästyvät.
Korjaussuunnittelua ja lupa-asioita hoitaa Sweco rakennetekniikka Oy. Suunnittelija Hannu Hänninen kertoo, että vesilain mukainen ympäristölupa on lähetetty Itä-Suomen aluehallintovirastoon alkuvuodesta.
— Lupa on yhä käsittelyssä, joten korjaustöihin ei millään päästä enää tänä vuonna. Työt alkavat aikaisintaan ensi keväänä ja viimeistään vuonna 2019, Hänninen arvioi.

Nykyinen silta on rakennettu Kiepinsalmeen vuonna 1939 ja levitysosa vuonna 1963. Teräsbetoninen holvisilta on huonokuntoinen eikä kantavuus ole riittävä nykyiselle liikenteelle.
Vanha silta puretaan kokonaan pois ja tilalle tulee teräsbetoninen laattasilta, jonka tuet perustetaan kallioon porattaville teräsputkipaaluille.

Kiepinsalmi sijaitsee reilun kilometrin päässä Mäntyharjun keskustan liikenneympyrästä. Sillan läpi kulkee Mäntyharjuntie, joka on yksi kolmesta taajaman poistumistiestä ja suorin reitti Mikkelin suuntaan.
Korjaustyöt tehdään kahdessa osassa niin, että liikennettä ei katkaista missään vaiheessa kokonaan.
— Silta tehdään puolikas kerrallaan eli toisella puolella voi koko ajan kulkea, Hannu Hänninen rauhoittelee.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Virkakoneistoon... (kirjautumaton)
Voisiko joku asioista perillä oleva taho kertoa mitä Itä-suomen aluehallintoviranomaisten virkamies armeijan työtehtäviin oikein kuuluu. Kaikki lupa asiat seisovat siellä täysin kohtuuttomia aikoja. Joku voisi kertoa niille, että heidänkin palkat maksetaa verorahoista joita tilittävät nämä yrittäjät joiden toimia he haittaavat vitkastelullaan. Joutaisi lakkauttaa koko virasto normipurkutatkoiden nimissä

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut