Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Mikkelissä perustettiin viime vuonna 215 uutta yritystä, Pieksämäellä 61

11.01.201718:42
6
  • Uusien yritysten määrä kasvoi vuonna 2016 valtakunnallisesti edellisvuodesta noin 2000:lla.

Viime vuonna perustettiin valtakunnallisesti noin 2000 yritystä enemmän kuin edellisenä vuonna. Tiedot käyvät ilmi Patentti- ja rekisterihallituksen keskiviikkona julkaisemasta tilastosta.

Mikkelissä perustettiin viime vuonna 215 uutta yritystä. Pieksämäellä uusia yrityksiä perustettiin 61, Mäntyharjussa 18, Pertunmaalla 13, Hirvensalmella seitsemän, Juvalla 26, Kangasniemellä 32 ja Puumalassa 11. Savonlinnassa perustettiin uusia yrityksiä 143, Kiteellä 34, Rantasalmella 19, Sulkavalla 9 ja Enonkoskella neljä.

Koko maassa perustettiin viime vuonna uusia yrityksiä 30 756.

Suosituin yritysmuoto oli yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimi. Vuonna 2016 perustettiin kaikkiaan 14 527 uutta toiminimeä. Osakeyhtiöitä perustettiin 13 584, asunto-osakeyhtiöitä 1151, kommandiittiyhtiöitä 610 ja avoimia yhtiöitä 509. Lisäksi perustettiin ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeitä 112, aatteellisia yhdistyksiä 42, julkisia osakeyhtiöitä kuusi ja säätiöitä yksi.

Eniten yrityksiä perustettiin Uudellemaalle. Uusia yrityksiä koskevat tiedot rekisteröidään kaupparekisteriin.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kommentti (kirjautumaton)
Omituinen Otsikko Mikkelissä perustettiin 215 uutta yritystä Pieksämäellä 61 kpl Savonlinnassa 143 !!!Olisiko parempi otsikko Mikkeliin perustettiin runsaasti uusia yrityksiä jopa 215...Enonkoskelle surkeat 4 kpl.......

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensimmäiselle kommentoijalle: täh, siis mitä? Mielestäsi siis Mikkeliin perustettiin jopa 215 yritystä? Eihän sinne nyt mitään ”jopa” 215 yritystä perustettu, vaan juurikin 215 yritystä. Pohdipas nyt siellä tykönäsi vielä vähän tarkemmin, milloin tuota jopa -sanaa käytetään suomen kielessä.

Lähettänyt käyttäjä kommennti (kirjautumaton)
Toki PRH.n mukaan on paikkakunnalle Mikkeli rekisteröity 215 kpl uusia yrityksiä ....mutta miksi verrata n.s tilastollisesti heikoimpiin.....Mutta toki se ehkä luo Ylpeyttä näin meillä ...miten siellä Enonkoskella....Pieksämäellä...Savonlinnassa....??????

Lähettänyt käyttäjä KOMMENTTI (kirjautumaton)
Siis otsikon Juttu ..on Verrata Norsua ...hiireen....eli Mahtavan maakunnan keskusta kuoleviin ..maakunnan reunalueisiin.... käytin sanaa JOPA tarkoituksellisesti...tiedän mitä sana tarkoittaa (nyky Suomen Sanakirja) ......

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lukijoita voisi kiinnostaa muutos. Perustettiin sen verran ja paljonko lopetettiin??? Miksi lopetettiin ja miten tämä kaikki vaikuttaa yhtään mihinkään??? Miten taas tuetaan hetki mitäkin ja kun tuet on käytetty, moniko yrityksistä jää elämään? Seurataanko sitä, vai onko tämä taas tätä puusilmäpäättäjien luomaa illuusiota että ovat laittaneet yhteistä rahaamme työllistämiseen.

Lähettänyt käyttäjä Kommentti (kirjautumaton)
Artikkelissa olisi voitu kertoa yritysten lukumäärä Mikkelissä ja muissa kaupungeissa ja kunnissa, koko maakunnassa, maakunnissa ja maassa ettei tarvitsisi kaivella Tilastokeskuksen sivuilta. Vähän laajempia tarkasteluja näihin tilastojuttuihin, kiitos. Terveisin se Kommentti nimellä normaalisti kirjoittava, ei kumpikaan noista edellisistä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut