Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Perustoimeentulotuen päätöksissä on päästy lain säätämään määräaikaan

21.04.201711:54
1
  • Kela logo, Kansaneläkelaitos, Savonlinna

    Perustoimeentulotuki siirrettiin kunnilta Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Kuva: Tuija Pauhu

 

Kela pystyy tiedotteensa mukaan nyt käsittelemään perustoimeentulohakemukset lainmukaisessa ajassa eli seitsemän arkipäivän kuluessa hakemuksen saapumisesta.  Alkuvuonna käsittely kesti kuitenkin pidempään.

– Nyt asiakas saa päätöksen lainmukaisessa ajassa. Hakemukset, joissa on kaikki tarvittavat liitteet, pystytään ratkaisemaan alle 7 päivässä, eteläisen vakuutuspiirin johtaja Antti Jussila sanoo.

Ruuhkan aikana perustoimeentulotuen asiakkaiden ruoan ja lääkkeiden saanti turvattiin maksusitoumuksilla. Kiireellisissä tapauksissa maksusitoumuksen voi saada saman päivän aikana. Myös kunnat ovat myöntäneet täydentävää toimeentulotukea kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi.

Asiakkaille on koitunut haittaa viivästyneistä päätöksistä. Kela kertoo ensi viikolla, miten se korvaa ja hyvittää haitan.

Perustoimeentulotuki siirrettiin kunnilta Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Kuntien vastuulle jäi täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Muistakaahan hakijat sitten ne KAIKKI tarvittavat liitteet, ne mitkä hakemuksessa on mainittu. Muuten virkailija ei voi päätöstä tehdä, vaikka haluaisikin, laki estää sen. Kyllä tämä Suomen sosiaalisysteemi on mahtava: kaikki eläteään ihan hyvällä perustasolla. Maksoi mitä maksoi. Sitten tietysti joitain henkilöitä ei mikään systeemi lopullisesti voi auttaa, jos ihmisellä ei ole esim. lainkaan kykyä/halua omaan vastuuseen omasta hyvinvoinnistaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut