Näin kerrostalopalo eteni – Katso videot palosta

Mikkelin keskustassa Vilhonkatu 12:ssa rakenteilla olevassa kerrostalossa syttynyt tulipalo saatiin hallintaan iltapäivällä. Etelä-Savon pelastuslaitos sai tiedon palosta perjantaina kello 11.57. Paikalla oli noin kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä, poliisi sekä ensihoito turvaamassa toimintaa. Jälkityöt paikalla jatkuivat iltaan.

Kello 15 aikaan palokunta aloitti ulkopuolisen nosturiauton avustuksella talon kattorakenteiden avaamisen. Tarkoituksena on löytää loput palopesäkkeet. Kello 16 aikoihin palokunta kasteli vielä kattorakenteita, mutta toiminta palopaikalla oli selvästi jo rauhoittumassa.

Pelastuslaitos pyytää ihmisiä välttämään liikkumista alueella purkutöiden ja ajoittaisen savunmuodostuksen vuoksi. Sammutus- ja jälkiraivaustyöt alueella tulevat jatkumaan vielä usean tunnin ajan.

Kello 13.40 aikaan pelastuslaitos tiedotti, että palo on rajattu ulkoseinään ja kattorakenteisiin. Kello 14 aikaan katolla näkyi kuitenkin taas liekkejä, ja vaikutti siltä, että tilanne olisi kääntynyt huonompaan suuntaan. Myös pelastajia nousi katolle.

Pelastuslaitos tiedotti kello 14.20, että alueelle annettu vaaratiedote on purettu. Alueella oli tuolloin vielä jonkin verran savunmuodostusta, mutta se ei aiheuttanut välitöntä vaaraa ihmisille. Viereisen talon asukkaat olivat jo päässeet palaamaan koteihinsa. Paikalla olleille rakennustyöntekijöille ja naapuritalon asukkaille on järjestetty kriisiapua.

Pelastuslaitoksen mukaan leviämisvaaraa viereisiin rakennuksiin ei ollut. Viereinen talo oli evakuoitu varmuuden vuoksi.

Alueelle oli annettu vaaratiedote savun muodostuksen vuoksi. Pelastuslaitos pyysi alueella olevia sulkemaan alueella ikkunat ja ilmastoinnit savun leviämisen estämiseksi muihin rakennuksiin.

Poliisi on sulkenut Vilhonkadun liikenteeltä. Paikalla oli päivän mittaan runsaasti ihmisiä seuraamassa tilannetta ja sammutustöitä.

Rakennustyömaalla työskentelevä Verna Pylkäs kertoi työkaverinsa olleen rakennuksen neljännessä kerroksessa töissä, kun yläkerrasta oli kuulunut kolinaa. – Sitten työkaveri tuli, ja sanoi, että rakennus palaa. Lähdin nopeasti ulos.

Kun Pylkäs pääsi pihalle, oli ensimmäinen ambulanssi jo ehtinyt paikalle. Pylkäs kertoo, että rakennuksesta oli nähty lyövän liekkejäkin. Pylkkäällä ei ollut selitystä sille, mikä palon olisi voinut sytyttää. Viides kerros oli miltei valmis ja lattiatkin laatoitettu. Lokakuussa olisi ollut avainten luovutus asukkaille.

Kello 13.30 aikaan pelastuslaitos lennätti palopaikan yllä dronea. Palavan talon vieressä toimiva Terveystalo joutui sulkemaan tältä päivältä tiloihin tulevan savun takia.

Videot: Markku Parkkonen ja Kari Reponen

LS työryhmä: Ella Nurmi, Paula Hotti, Sanni Haikarainen, Jyri Huttunen, Markku Parkkonen

Lue myös:

Mikkelin Vilhonkadun tulipalotalon asunnot olivat lähes valmiita – rakennuttajan mukaan rakennuksessa ei tehty palopäivänä tulitöitä

Vilhonkadun tulipalo herätti paljon uteliaisuutta – "Kyllähän se kiinnostaa, kun on kaupunki täynnä savua"

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka