Mainos: RPJP Rakennus Oy

Elisa Kuitusen kotitilan kunnostustöissä tuli vastaan yllätyksiä – Se ei haitannut, koska hän oli valinnut juuri oikean urakoitsijan

Kangasniemeläinen RPJP Rakennus rakentaa uutta ja korjaa vanhaa. Edes historialliset rakennukset eivät ole liian hankalia kunnostettavaksi.

Elisa Kuitusen kotitilan aitta on komea rakennus. Nyt se seisoo RPJP Rakennuksen kunnostustyön ansiosta paikoillaan toivottavasti tulevatkin vuosisadat.

Elisa Kuitusen kotipaikalla Kangasniemen Salmen kylässä voi palata hetkeksi ajassa taaksepäin. Hänen sukunsa on viljellyt paikalla maata ja kasvattanut metsää lähes kolme vuosisataa.

Komean päärakennuksen vanhimmat hirret ovat vuodelta 1838. Pihapiiristä löytyy myös iso aitta, navetta ja riihi. Miljöö on idyllinen ja perinteikäs, mutta Kuitunen tietää, ettei se säily sellaisena itsestään.

– Aina on jokin nurkka työtä vailla, vuonna 2008 omistajaksi siirtynyt Kuitunen nauraa.

Kuitusen kotipaikalla on tehty paljon remontti- ja kunnostustöitä. Viime talvena Kuitunen päätti, että oli aika viimeistellä päärakennuksen ja navetan julkisivu sekä kunnostaa aitta. Aitta ei ole mikään pikkuinen nukkumamökki, vaan komea rakennus, joka pitää suojissaan autotallin, puuliiterin, vanhan myllyn, kuivurin, varaston ja kaksi nukkuma-aittaa. Kivien päälle perinteisellä tavalla perustettu aitta oli painunut pahasti, eikä Kuitunen tiennyt, oliko sitä enää mahdollista pelastaa.

Kuitusen kotitilan työmaalla langat piti käsissään RPJP Rakennuksen työpäällikkö Risto Ylönen. 

Kuitunen päätti ottaa avuksi kangasniemeläisen RPJP Rakennuksen, joka taitaa sekä uudis-, saneeraus- ja perinnerakentamisen ja oli tehnyt tilalla hommia aiemminkin. Kuitunen arvosti sitä, että urakoitsija pystyi ottamaan hoitaakseen kaikki tilalla tarvittavat kunnostustyöt.

– Se oli helppoa. Pystyin luottamaan kaiken heidän ammattitaitonsa varaan, Kuitunen perustelee.

RPJP:n ammattilaiset totesivat, että Kuitusen kotitilan aitta voidaan säästää, mutta se edellytti paljon työtä. Rakennuksen ympärys kaivettiin auki ja aitta nostettiin pukkien päälle. Sitten valettiin uudet betonianturat ja -pilarit, joiden päällä aitta nyt seisoo ryhdikkäänä. Aitan hirsirunko oli kokenut vuosisatojen aikana niin kovia, että se päädyttiin vuoraamaan uusiksi kolmelta sivulta.

Elisa Kuitusen kotitilan remontti laajeni suunnitellusta. Omistajaa auttoi se, että työpäällikkö Risto Ylönen piti hyvin ajan tasalla, eikä pihamaalla häärinyt kuin yhden urakoitsijan väkeä.

Kuitunen kehuu työpäällikkö Risto Ylöstä siitä, että tämä jaksoi selittää kaikki vaiheet. Vaikka työmaa laajeni alun perin suunnitellusta kuten vanhojen rakennusten kanssa usein käy, yhden urakoitsijan kanssa hommat pysyivät hyvin hallinnassa.

Ylösen mukaan yhden, monipuolisesti kaikkia rakennus- ja kunnostusalan palveluita tarjoavan rakennusliikkeen valitseminen tuo asiakkaalle sekä ajallista että taloudellista hyötyä.

– Se on meidän kilpailuvalttimme, Ylönen sanoo.

RPJP Rakennuksen kotipaikka on Kangasniemellä, mutta urakoita tehdään myös muualla. Yritys satsaa paitsi toiminnan joustavuuteen, myös henkilökunnan koulutukseen. RPJP:llä katsotaan, että hyvinvoiva, osaava ja iskukykyinen henkilöstö takaa aina työn laadun.

Elisa Kuitusen kotitilan historia on kunnioitusta herättävä. Päärakennuksen vanhimmat hirret ovat vuodelta 1838. RPJP Rakennuksen monipuolinen osaaminen on päässyt vanhojen rakennusten parissa oikeuksiinsa.

Elisa Kuitusen kotitilalta RPJP poisti viimeiset nosturit ja telineet alkusyksystä. Nyt historiallisesti arvokkaiden rakennusten isoimmat korjaustyöt on tehty, mikä on omistajalle suuri helpotus.

– Tuntuu kuin talon maille haudattu isäni ja viime talvena menehtynyt mummoni, jolle aitta oli erityisen tärkeä rakennus, olisivat hekin hyvillään, Kuitunen sanoo.

RPJP Rakennus suunnittelee jo ensi kesän kohteita. Jos suunnitelmissa on etenkin isompi remontointi- tai rakennustyömaa, yhteyttä kannattaa ottaa yrityksen nettisivujen tai somekanavien kautta vielä loppuvuoden aikana.

RPJP Rakennuksen johtoryhmä eli talouspäällikkö Pauliina Manninen, henkilöstöjohtaja Samuel Näveri ja työ- ja laskentapäällikkö Risto Ylönen ovat tyytyväisiä siihen, miten kattavasti ja joustavasti yritys pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Nyt on aika tehdä remonttisuunnitelmat ensi kesälle - ota yhteyttä niin suunnitellaan!

www.rpjp.fi Facebook Instagram