Mainos: Suur-Savon Sähkö

Suur-Savon Sähkö mahdollisti paluumuuton kotiseudulle

Suur-Savon Sähkö on vahvasti paikallisissa käsissä. Yli puolet yhtiöstä, 65 %, on alueen kuntien ja seurakuntien omistuksessa. Omistajuuden ohella paikallinen vaikuttavuus näkyy myös työllistävyydessä: yhtiö työllistää suoraan 90 ja välillisesti suunnilleen 500 alan tekijää vuosittain. Lue, miten Suur-Savon Sähkö ja mielenkiintoiset työtehtävät vetivät kaksi paluumuuttajaa takaisin seudulle.

Teemu Vitikainen haluaa tuoda ihmiset esille. PIHLA LIUKKONEN KONTRASTIA

Tuoreella Suur-Savon Sähkön sisällöntuottajalla on vahva visio: ”Kohtaamisilla ja yhteistyöllä alue vahvistuu entisestään”

– Haluan raottaa konsernissa tehtävää työtä nostamalla esiin ihmiset, jotka työskentelevät alueen hyvinvoinnin edistämiseksi, Teemu Vitikainen kertoo.

Hän aloitti syyskuussa vakituisen pestinsä Suur-Savon Sähköllä. Kesätyössä kyntensä näyttäneen sisältöjen tekijän tavoite on murtaa ennakkoluuloja konsernista.

Teemulla, kuten hyvin monella muullakin Suur-Savon Sähkön työntekijällä, on juuret vahvasti Savossa. Alun perin Hirvensalmelta lähtöisin oleva, pian valmis kauppatieteiden maisteri, palasi Jyväskylästä puolisonsa kanssa tutuille kotiseuduille kuuden opiskeluvuoden jälkeen. Molemmille tarjoutui vakituiset työpaikat Mikkelistä.

– Täällä on kaikkea, mitä tarvitsemme. Tuumin joskus, että eihän Mikkelistä puutu suuren kaupungin palveluista kuin kahvipaahtimo, ja nyt sellainenkin löytyy.

Vahva tunneside paikkaan on konserninkin etu. Paikallinen tuntemus ja oma henkilökohtainen sitoutuminen alueeseen vaikuttaa myös työssä.

– Ratkaisut pyritään tekemään hyvin savolaisittain, eli itsepäisesti ja säästeliäästi omaan osaamiseen uskoen.

Vitikainen hyödyntää monipuolisessa tuottajan työssään kattavasti eri keinoja ja kanavia. Esimerkiksi Drone-kuvauskopterien käyttö vikatilanteiden kartoituksessa tulee Järvi-Suomen Energian somekanavasta löytyvän videon myötä parhaiten esille. Video on Teemun käsialaa suunnittelusta lopputuotokseen.

– Tavoitteeni on lähentää ihmisiä ja kasvattaa molemminpuolista ymmärrystä työni kautta.

Ajatus ”Joskus vielä takaisin Mikkeliin” muuttuikin todeksi parissa kuukaudessa

Ossi Pöyry on löytänyt itsensä samoista harrastuksista ja samojen pelikavereiden keskuudesta, kuin vuosikymmen sitten. Monilla on yllättävän sama tausta, vuosien jälkeen paluumuutto kotiseudulle työn perässä. PIHLA LIUKKONEN KONTRASTIA

–Täällä odotti valtava kasa hommia, Lempeän uusi myyntipäällikkö Ossi Pöyry kertoo innokkaana.

Vuonna 2013 Mikkelistä kesätöihin Kotkaan lähtenyt LVI-Insinööri jäi vuosiksi sille tielleen. Nyt uutta arkea Ossin vanhassa kotikaupungissa opettelee Kotkasta mukaan tarttunut puoliso ja perheen kohta puolitoistavuotias pikkuprinsessa. Pöyryt olivat jo ehtineet asettua Kotkaan, kun suunnitelmat muuttuivatkin parissa kuukaudessa.

– Kesäkuussa huomasin Lempeän hakevan myyntipäällikköä. Ei siinä kauaa tarvinnut miettiä, kun kerran tällainen mahdollisuus osuu kohdalle. Päätimme yksissä tuumin puolison kanssa ottaa uuden suunnan kohti Mikkeliä.

Työpäivät täyttyvät lämpöliittymien ja -palveluiden myynnistä uusien energiaratkaisujen tuotekehitykseen. Kohtaamisia on niin yksittäisen omakotiasukkaan kanssa kuin suuren teollisuusyrityksen lämpö ja -energiaratkaisukokonaisuutta suunniteltaessa.

– Työ on todella mielenkiintoista ja kaukolämpöinsinöörin kokemus on hyvin hyödynnettävissä uuden oppimisen ohella.

Pöyryllä on vahva toive viedä Lempeää eteenpäin:

– Haluaisin kehittää vielä eteenpäin olosuhdepalveluja, jossa huoneiden sisälle rakennetaan älykkäitä ratkaisuja helpottamaan ihmisten elämää. Lämpö tulisi olla käytettävissä tarpeenmukaisesti, ei pelkän ulkolämpötilan sanelemana!

Kiinnostuitko? Katso lisää: Lempeä – ympäristöystävällinen kaukolämpö Suur-Savon Sähkö