Mainos: Scandic

Syksyllä Scandic Patrian sekä Scandic Lappeenranta City hotellien ravintoloissa nähdään, kuullaan ja maistellaan tutkimukseen pohjautuvaa kokonaisuutta: hyvää musiikkia ja maistuvaa ruokaa!

Lappeenrannan Scandic-hotelleissa järjestettävissä moniaistillisissa illalliskonserteissa on luvassa musiikkia, tuoksuja, makuja ja mielikuvia. Iltojen suunnittelun perustana on valtakunnallinen hanke sekä tutkimus musiikin vaikutuksesta ruuan makuun.

Alkuruokana oli antipasti-lautanen, jonka erilaiset maut yhdistyivät suussa herkulliseksi makujen ilotulitukseksi. 

Kävin poikaystäväni kanssa syömässä sekä tunnelmoimassa Scandic Lappeenranta Cityn yhteydessä olevassa ravintola Piazzassa. Hotellit mielletään usein yöpymispaikoiksi, joten niiden yhteydessä olevat ravintolat jäivät ainakin omalla kohdallani aiemmin herkästi huomiotta. Hotellien yhteydestä löytyy kuitenkin laadukkaita ja kivoja ravintoloita, eikä Piazza tehnyt tähän poikkeusta! Ruoka oli herkullista ja annosten estetiikka miellytti silmää.

Pääruokana oli makunystyröitä hivelevä ja täyttävä annos: Blackened Salmon ja Jack Daniels Peppersteak. 

Vaikka elämme vielä valoisia ja lämpimiä kesäpäiviä, alkavat ajatukset jo kulkeutua tunnelmallisiin syysiltoihin. Scandic Patria ja Scandic Lappeenranta City järjestävät syyskuussa hotelliensa ravintoloissa omaleimaiset menu-kokonaisuudet, joissa yhdistyvät ruuan maut sekä live-musiikki. Iltojen suunnittelu pohjautuu valtakunnalliseen KUMURU-hankkeeseen sekä argentiinalaisen matemaatikko-muusikko Bruno Meszin tutkimukseen musiikin ja ruuan yhdistämisestä.

Tunnelma ravintolassa oli ihanan hämyinen ja rauhallinen. 

Tutkimuksen mukaan musiikin kuunteleminen vaikuttaa ruuan makuun. Korkeat äänet muun muassa korostavat ruuan makeita ja happamia makuja, ja matalat äänet taas voimistavat karvaita makuja. Musiikin ja siihen suunnitellun ruoka-annoksen yhdistäminen voi tuottaa hienoja aistikokemuksia!

Pianisti Juuli Vaulasvirta ja sopraano Marika Hölttä.

Illalliskonsertit järjestetään Scandic Patrialla perjantaina 7.9.2018 ja Scandic Lappeenranta Cityssä lauantaina 8.9.2018. Ilta on suunnattu pariskunnille, ja menu-kokonaisuus on koottavissa erilaisista vaihtoehdoista.

Teksti: Lähimatkailulähettiläs Olivia Tuuva

3 faktaa:

1. Illalliskonsertin live-musiikista vastaavat ammattimuusikot sopraano Marika Hölttä ja pianisti Juuli Vaulasvirta.

2. Konsertin annokset ja äänimaailma suunnitellaan kolmen teeman mukaan: meri, metsä ja lähimmäisen rakkaus.

3. Varaukset illalliskonserttiin tehdään sähköpostitse: Scandic Lappeenranta Cityn varaukset osoitteeseen piazza.lappeenrantacity@scandichotels.com ja Scandic Patrian varaukset osoitteeseen patria@scandichotels.com.