Mainos: Etelä-Savon ELY-keskus

Ei me karhuja olla, vaan susia – Parempaa työhyvinvointia verkoston tuella

Jimmy Asikainen Mikkelin Teatterilta on työelämän pitkäaikainen kokemusasiantuntija, kouluttaja sekä aktiivinen toimija Etelä-Savon ELY-keskuksen ylläpitämässä työelämäverkostossa. Tässä jutussa Asikainen kertoo, miksi sinunkin kannattaisi liittyä mukaan.

Teatterikuraattori Jimmy Asikaiselle Hyvä työelämä Etelä-Savossa on tärkeä verkostoitumispaikka. Hänellä on verkostolle myös paljon annettavaa.

Mainos | Tarinan mukaan eräässä pohjoissuomalaisessa yrityksessä työntekijät valittivat talviaamuisin, kun töihin joutui tarpomaan aina kinosten läpi. Miksi ei aurata?

- Joku sitten keksi, että ensimmäinen kävelee töihin yhtä reittiä, ja seuraavat tamppaavat aina hieman eri kohtaa. Lopulta koko alue saatiin tampattua niin, että lumikolaan ei tarvinnut heti tarttua, kertoo teatterikuraattori Jimmy Asikainen Mikkelin Teatterista.

Tarina on osoitus sekä vuorovaikutuksesta että järkevästä organisoinnista. Saavutettiin jotain yhdessä, eikä kenenkään oikein tarvinnut tehdä mitään ylimääräistä.

Asikainen on noin 36 vuoden teatteriurallaan nähnyt kaksi syvää lamaa ja oppinut monenlaista muutakin niin ihmisistä kuin työelämästä yleensä, siitä tuonnempana lisää. Modernissa työelämässä on nimittäin paljon muitakin ongelmia kuin lumen tamppaaminen.

Vielä muutama vuosi sitten töistä jäätiin pois useimmin selkävaivojen tai muiden tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuoksi. Tätä nykyä työkyvyttömyyttä aiheuttavat useimmiten mielenterveyden häiriöt, kuten loppuun palaminen. Fyysinen rasitus on töissä laskemaan päin, mutta henkistä kanttia vaaditaan yhä enemmän.

Osansa muutokseen on eittämättä niin sanotulla digitaalisella hälyllä. Iso osa työstämme on tietotyötä, ja tietoa tulvii aivoihimme lähes taukoamatta niin monesta eri paikasta, että työpäivän jälkeen monella on pää pyörällä kuin Haminan kaupunki – mikäli selkeiden rajojen vetäminen työ- ja vapaa-ajan välillä edes onnistuu.

Muun muassa edellä mainituista syistä viime vuonna käynnistettiin valtakunnallinen TYÖ2030-hanke osana hallitusohjelmaa. Tavoitteet ovat moninaiset, mutta tiivistetysti Suomi pyrkii olemaan digiaikakauden johtava työelämäinnovaatioiden kehittäjä, ja työhyvinvointi Suomessa maailman parhaaksi vuoteen 2030 mennessä.

- Ohjelma kestää koko vuosikymmenen, vaikka hallitus vaihtuisi. Aluepilotteja alkoi Suomessa kolme, ja vuonna 2022 vuonna aloitetaan taas lisää. Etelä-Savossa ollaan hankkeen osalta eturintamassa, sillä olimme ensi tilassa hakemusnappia painamassa, hymyilee Sari Lappi, työelämävalmentaja ja Etelä-Savon ELY-keskuksen aluepilotin projektipäällikkö.

Vauhti on kova, mutta mukana on pysyttävä

Vaikka työelämän muutosvauhti nostaa hien otsalle, Lapin mukaan kehityksessä on pakko yrittää pysyä mukana. Etelä-Savon ELYssä on jo ennen valtakunnallista hanketta kehitetty ja tuettu maakunnallista työelämää Hyvä työelämä Etelä-Savossa -verkoston avulla.

- TYÖ2030-aluepilotin tavoitteet ovat kahtalaiset. Toisaalta tukea maakunnan pieniä yrityksiä erityisoloista selviämisessä, toisaalta kehittää ja tukea maakunnallista työelämäverkoston toimintaa.

Piippaavien älylaitteiden lisäksi nykyistä työhyvinvointia laskee Etelä-Savon ELY-keskuksen johtavan asiantuntijan Tuija Toivakaisen mukaan vuorovaikutuksen heikkeneminen.

- Olipa työtehtävä mikä tahansa, vuorovaikutuksen avulla työ edistyy. Työn merkitys tulee vuorovaikutuksen kautta, summaa Etelä-Savon työelämäverkoston yhteyshenkilönä toimiva Toivakainen.

Hyvä työelämä Etelä-Savossa -verkosto koostuu Etelä-Savon työelämätoimijoista, kuten yrityksistä, julkisista toimijoista ja koulutusorganisaatioista. Verkosto järjestää tilaisuuksia ja jakaa tietoa työelämän laadun parantamiseksi ja tukemiseksi pääasiassa Etelä-Savon alueella.

Työelämänmuutos koskee käytännössä kaikkia aloja, sillä tietotyöläisyys puskee joka paikkaan.

- Rakennusalallakin pitää hallita paljon sellaista, mitä vielä viisi vuotta sitten ei tarvinnut. Syntyy erilaisia työvälineitä ja tapoja kokoontua. Ja loputon määrä järjestelmiä, Lappi luettelee.

Etelä-Savon työelämäverkostoon on tervetullut liittymään kuka vain. Teatterikuraattori Jimmy Asikainen on ollut mukana jo useamman vuoden. Hän muistelee kaiholla aikoja, kun kuukausittaisten livekahvien äärellä syötiin riisipiirakkaa ja kohdattiin kasvotusten.

Teatterimaailmassa useamman vuosikymmenen ajan toiminut Jimmy Asikainen on tunneammattilainen. Tuo ammattitaito on antanut hyvän pohjan myös työhyvinvoinnin näkökulmiin.

Välittää voi kahdella tavalla

Poikkeusolojen vuoksi työelämäverkosto on tapaillut etänä. Siksi tai siitä huolimatta porukka on kuitenkin Asikaisen mukanaolon aikana jatkuvasti kasvanut, ja hän suosittelee muitakin liittymään.

- Jokaisella työpaikalla on haasteita hyvinvoinnin kannalta. Mietimme yhdessä, mitä kaikkia keinoja voi tehdä, että hyvinvointi paranisi.

Sosiaalisen kuntoutuksen alalle kouluttautuneelle Asikaiselle verkosto on toisaalta idealähde ja kohtaamispaikka, toisaalta tapa antaa oma osaaminen muiden käyttöön edistämään yhteistä hyvinvointia. Asikainen järjestää itse paljon koulutuksia niin työpaikoilla kuin muissakin yhteisöissä, joissa harjoitellaan vaikkapa juuri vuorovaikutustaitoja.

- Minulla on tapana kysyä, välitätkö, Asikainen kertoo ja huomauttaa, että sanalla on kaksoismerkitys.

Oli kyse kummasta merkityksestä tahansa, ne eivät ole kaikilla työpaikoilla itsestäänselvyyksiä. Kuten ei sekään, että töihin tullessa tervehditään ja töistä lähtiessä sanotaan näkemiin. Pitäisi tietysti olla, sillä hyvä työhyvinvointi johtaa tutkitusti myös tuloksellisuuteen.

Vaikka esimerkiksi etätyöskentelyssä on Asikaisen mielestä paljon hyvääkin, hän pitää haitallisena sitä, että ihmisen kaipaama kanssakäyminen ja sen taito kärsii. Yksi iso miinus modernissa työelämässä on Asikaisen mielestä kulttuuri- ja liikuntasetelien jakaminen. Ei liikunta ja kulttuuri sinänsä, vaan se miten niitä tuetaan.

- Ennen yritykset veivät työntekijät vaikkapa teatteriin. Nyt jokainen käyttää setelit miten haluaa. Yhteisölliset tapahtumat jäävät pois, teatterikuraattori harmittelee.

Asikainen nimittäin uskoo, että suurin osa ihmisistä ei ole erakkokarhuja, jotka viihtyvät työpäivästä toiseen kotikonttorilla omaa näyttöään tuijottaen.

- Me olemme susia, laumaeläimiä.

Tule mukaan kuukausittaisille työhyvinvoinnin aamu- ja iltapäiväkahveille! Kutsu ja ilmoittautuminen löytyvät verkoston verkkosivuilta ja Facebookista.

Hyvä työelämä Etelä-Savossa

tuija.toivakainen@ely-keskus.fi, p. +358 295 024 220.

Facebook