Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratkaisut ulkopintojen käsittelyyn ja auringolta suojautumiseen – Mikkelin Värin ammattilaisten avulla säästyt monelta päänsäryltä

Maalitohtori auttaa tuotteiden valinnassa, ja ammattilaisten avulla onnistut asennuksessa ja ylläpidossa.

Mainos | Markkinoilla on lukuisia maaleja, ja oikean tuotteen valitseminen voi olla vaikeaa. Apunasi ovat Mikkelin Värin ammattilaiset. Maalimyyjät opastavat oikean maalin valinnassa.

Mikkelin Värin valikoima sisältää uusimman tuotekehityksen maaleja sekä perinteisiä maalituotteita.

- Vesiohenteiset maalit mielletään yleensä muovimaaleiksi ja siksi moni kavahtaa niitä. Monille on uutta, että maalitehtaiden kehitystyö on luonut vesiohenteisiin tuotteisiin täysin hengittäviä vesiohenteisia maaleja sekä vesiohenteisia öljymaaleja, kertoo Mikkelin Värin kauppias Tuula Korja.

Perinteisiä öljymaaleja ovat muun muassa pellavaöljymaali sekä neljän öljyn maali.

Sävyn valinta voi olla kinkkinen juttu

Sävyn valinnassakin maalimyyjän kokemuksesta on suuri hyöty. Värikarttojen ja pienien maalinäytteiden värit eivät välttämättä olekaan ulkotilassa ja isolla pinnalla toivotun värinen. Jo sävyä valittaessa voidaan ottaa huomioon toivottu lopputulos. Mikäli halutaan erityisen tarkka sävytulos, kannattaa tehdä koemaalaukset kohteessa. Lopulliseen värikokemukseen vaikuttaa myös ympäristön värit. Ulkovärisuunnitelma kannattaa tallentaa myös esimerkiksi talokirjaan, jolloin sävyt pysyvät tallessa seuraavaa huoltokäsittelyä varten.

Hyvää tavaraa ei kannatta pilata huonoilla välineillä

Yhtä oleellista on valita oikeiden maalien lisäksi oikeat välineet. Siveltimissä on eroja, niin harjaksen kuin koon mukaan. Esimerkiksi vesiohenteiselle maalille kannattaa valita keinokuitusivellin, joka maalaa tasaisemmin. Epätasainen jälki tietää sitä, että seinän jotkin osat alkavat kulua ennenaikaisesti. Myös riittävä maalikerros takaa pitkäaikaisen suojan. Kaikki ulkomaalit voidaan myös ruiskuttaa, mikä on monen urakoitsijan suosima tapa. Tällöin tuote levitetään ruiskulla ja sen jälkeen sivellään tasaiseksi pensselillä. Työtapana tämä jouduttaa työskentelyä.

Maalitohtorit palveluksessa

Myymälästä löytyy myös kaksi Maalitohtoria, Jari Eerikäinen ja Petri Korja, jotka auttavat huoltomaalaukseen liittyvissä erityiskysymyksissä. Heillä on valmius analysoida pintanäytteitä maaleista ja suositella näin ollen oikeat pohja- ja pintakäsittelyt. Jos maalausasiat askarruttavat, alkuun pääsee tuomalla Mikkelin Väriin maalinäytteen ja valokuvia seinän kunnosta. Tarvittaessa voi maalitohtorin kanssa sopia myös kohdekäynnin.

Oikea-aikainen rakennusten ulkopintojen suojaus säästää monelta murheelta, kertoo maalitohtori Jari Eerikäinen. Pintojen uusimisen suhteen asiakkaat ovat hyvin yksilöllisiä. Joku haluaa tehdä huoltomaalauksen joskus turhankin aikaisin ja toisen mielestä pinta on vielä aivan hyvä, vaikka puolet maalista on jo karissut pois. Kun ensimmäisen maalikerroksen pitokyky on heikentynyt, pohjatöiden osuus kasvaa, mitä myöhemmäksi huollon jättää. Joskus asiakas on täytynyt ohjata lautakaupan kautta uusimaan koko verhous, kun huoltomaalaus on vuosi toisensa perään laiminlyöty, sanoo Eerikäinen.

Pohjatöiden sekä oikeiden työtapojen merkitys kestävälle maalipinnalle on erityisen tärkeä, sanoo maalitohtori Petri Korja. Terassin öljyäminen on monella nyt mielessä ja terassin kunnon tarkastaminen onkin ajankohtaista. Homma aloitetaan terassin pesemisellä ennen öljyämistä. Öljyämisessä kannattaa ottaa huomioon, että öljyä laitetaan vain sen verran minkä puu jaksaa imeä, vinkkaa Korja. Muutoin pintaan kuivunut öljy voi lähteä liuskoina irti pinnasta.

Terassilla nautitaan, ei kärvistellä otsa hiessä

Miellyttävään oleskeluun tarkoitettu terassi tai parveke voi pahimmillaan olla kuin huonosti lämmitetty sauna. Vannoutuneempikin auringonpalvoja pakenee sisälle, kun elohopea kipuaa jopa 60 asteen tuntumaan. Se ei ole lasitetulla suojaamattomalla terassilla tai parvekkeella mitenkään tavatonta. Terassilla vietetyn hetken pitäisi olla rentouttava ja olosuhteet pitää saada sellaisiksi, että pystyy nauttimaan.

Terassin tai parvekkeen voi suojata auringolta tai sateelta lukemattomin tavoin

Mikkelin Väri on Artic-tuotteiden valtuutettu jälleenmyyjä. Myymälän aurinkosuojaratkaisujen asiantuntijana toimii myyntipäällikkö Jari Eerikäinen. Hänellä on 15 vuoden kokemus niin Artic tuotteista kuin tuotteisiin liittyvistä palveluista. Mikkelin Värin kautta hoituvat niin suunnittelu, mittaus kuin asennuskin. Eerikäinen suositteleekin, että vähintään mittausvaiheessa paikalle kutsutaan ammattilainen. Väärästä mitoituksesta seuraa helposti iso harmi.

Articin valikoimista löytyy suositut kaihtimet, markiisit ja screenit, myös moottoroituina. Moottoroitujen tuotteiden ohjaus onnistuu vaikka kännykkäsovelluksella, tai jopa täysin automatisoituna, jolloin aurinkosuojat asettuvat oikeaan asentoon vallitsevan säätilan mukaan.

Articin aurinkosuojaustuotteet ovat aina mittojen mukaan tehtyjä. Käytetyt komponentit ja materiaalit ovat kestäviä ja laadukkaita. Mikäli nykyiset markiisikankaat ovat tiensä päässä, voi kankaan mahdollisesti vaihtaa, vinkkaa Eerikäinen. Articin toimittamilla markiisikankailla on 10 vuoden takuu.