Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Koirapuisto ei sovi Launialaan

Mikkelin kaupungin koirapuistojen yleissuunnitelmaselostuksen mukaisesti Launialan kaupunginosaan, Saimaannorpankadun päähän, kadun länsipuolelle on suunnitteilla koirapuisto.

Kyseisen alueen olemme me Launialan asukkaat raivanneet risukoista ja alueen puuston olemme harventaneet nykyiseen muotoonsa, puistoalueeksi.

Kesäisin kaupungin puistotoimisto ajaa alueen nurmikon, mikä mahdollistaa alueella asuvien lukuisten lapsiperheiden lasten turvallisen ja viihtyisän leikkipaikan.

Samalla läheisen Launialan koulun ja päiväkodin lapset hyödyntävät tätä aluetta.

Talvella kaupungin liikuntatoimisto ajaa isolla latukoneella latualueen, jota käyttävät läheisen Launialan koulun oppilaat ja päiväkodin lapset samoin kuin alueella asuvat lapsiperheet.

Kyseinen koirapuistoalue rajoittuu molemmin puolin pien- ja rivitaloihin, joihin koiratarhasta tulee varmasti meluhaittoja.

Samalla on huomioitava läheinen Launialan uimaranta, joka on kesäisin vilkkaassa käytössä.

Koirapuisto on lähellä Saimaan vesialuetta, jonne sadevedet huuhtoutuvat, joten nämä edellä mainitsemamme seikat huomioiden koirapuiston paikka ei ole missään tapauksessa sopiva tälle alueelle.

Markku Manninen

Mauri Airaksinen

Launiala, Mikkeli