Sano se: Elintapojen haltuunotto lisää ihmisen hyvinvointia

Rahakkaissa viroissa olevat ammattilaiset ja asiantuntijat antavat nykyään hyviä ohjeita ihmisen hyvinvoinnin tueksi. Jos koskee,ota Burana. Jos masentaa, ota lääkettä. Jos vanhemmuus ei suju, otetaan lapsi huostaan. Jos stressaa ja rokote ei tehoa, tuikataan tuplasti. Jos ei lapset opi asioita, nostetaan oppivelvollisuus ikää. Mihin on hävinnyt ammattilaisen vastuu puuttua tehokkaasti havaittuun epäkohtaan jo varhaisessa vaiheessa. Ihmisellä on kai jonkinlainen vastuu itsellään, miten elämää tulisi elää yhteiskunnan suositusten mukaan, vaikka sitten tuen turvin. Ensisijaisesti pakolliseksi hyvien elintapojen haltuun otto. Ravittu, levännyt, liikkunut ja huomioiduksi tullut.

Jaksan jaksaa

Mielipidepalstalla 27.3. esitti Kati Häkkinen huolestumisensa kaupungin kulttuurielämän näivettymisestä mainiten myös kulttuurilautakunnan. Tiedoksi hänelle ja muillekin kaupunkilaisille: lautakunnan nimi ei Mikkelissä valitettavasti enää ole kulttuurilautakunta, vaan hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta. Vaikeaselkoisen nimen ovat keksineet!

Huolestunut olen minäkin

Tänne vaan murska-asema Huntinvuoreen. Ketä se nyt häirihtee. Ootte vaan kateellisia että kun joku rikastuu miljoonilla.

JP

Minä vihaan koiranomistajaa joka vie aamulla "hallinsa" tarhaan ja jättää sen päiväksi ikävöimään sinne. Suosittelen koiran omistajalle tarhapäiviä.

Halli haukkuu

Sain minäkin ihailla maakotkan liitoa Vatilassa, Huntinvuoren kupeessa.

Viesti

Kati Häkkisen kannattaa tarkistaa faktat ennenkuin kirjoittaa mielipidekirjoituksiaan esim. Mikkelissä ei ole kulttuurilautakuntaa.

Ihmettelijä

Lähihoitajista pula, ei ihme! Katsokaapa esimiehet joskus peiliin, olisiko myös työhyvinvoinnissa parantamisen varaa. Määräyksiä satelee!

Lähihoitaja

Kommentoi