Mielipide: Monipaikkaisuus on Mikkelin mahdollisuus

Etätyö on lisännyt monipaikkaisuutta ja kiinnostusta maaseudun tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Etätyötä tehdään esim. omalla tai vuokramökillä, kakkosasunnolla, toimistohotellissa tai matkailuautossa. Monet viettävät osan ajastaan useissa eri paikoissa ja paikkakunnilla.

Etätyöntekijät, vapaa-ajan asukkaat ja tilapäisesti vierailevat ovat paikkakunnalle arvokkaita siksi, että he käyttävät paikkakunnalla ollessaan sen yrittäjien tuotteita ja palveluita ja tuovat elinvoimaa alueelle.

He ovat myös potentiaalisia paikkakunnalle muuttajia. Näistä syistä heitä kannattaa tavoitella ja houkutella.

Mikkeli on sijainniltaan lähellä pääkaupunkiseutua ja Saimaan, Puulan ja Kyyveden rannalla luonnon keskellä.

On perusteltua olettaa, että Mikkeli kiinnostaa monipaikkaisia. Etätyön tekeminen voi kuitenkin edellyttää, että monipaikkaiselle on tarjolla lastenhoito-, koulu-, sote-, liikunta- ja kulttuuripalveluja osa- tai kokoaikaisesti. Myös tietoliikenneyhteyksien tulee toimia ja liikenneyhteyksien olla sopivia.

Mikkelin pitää pikaisesti tehdä selvitys monipaikkaisten palvelutarpeista ja ryhtyä toimimaan sen antamien tulosten mukaan.

Mikkeli on laaja maaseutukaupunki ja se soveltuu erinomaisesti paikkariippumattoman työn tekemiseen.

Meillä pystytään tarjoamaan erilaisia ja kiinnostavia ”tukialustoja” monipaikkaisille kansalaisille. Viimeisimpien tutkimusten perusteella on syytä olettaa, että maaseutu on alkanut kiinnostaa myös nuoria.

Katse on suunnattava tulevaisuuteen, uusiin asumisen ja työnteon trendeihin ja hyödynnettävä ne Mikkelin kehittämisessä.

Pirjo Siiskonen

puheenjohtaja, Mikkelin Keskustanaiset, kuntavaaliehdokas (kesk.)

Raija Suominen

sihteeri, Mikkelin Keskustanaiset, kuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi