Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ratkaisu itäisestä aluekoulusta uudelle valtuustolle

Mikkelin tuleva eteläinen aluekoulu on ilmasuuntansa kaupungin palvelujen keskittymä, jossa on toimintaa viikon jokaisena päivänä.

Perinteinen koulutoimi on tärkein käyttäjä, mutta koululla tulee toimimaan entistä laajemmin nuorisotoimi, kansalaisopisto ja erilaiset vapaamuotoiset omatoimikerhot.

Liikuntahallia, pelialueita ja rakennettuja pihoja hyödynnetään liikkumalla illoin ja viikonloppuisin.

Tämä on kannatettava käyttöasteen ja ajattelun muutos kouluun. Mutta miksi itäisen alueen päiväkoti- ja kouluratkaisussa on unohdettu kaikki tämä muu, aluetta tukeva toiminta?

Itäinen kaupunginosan koulupolku tarvitsee kokonaisen ratkaisun varhaiskasvatuksesta yläasteelle. Edellä kuvatut, kouluaikojen ulkopuoliset elementit on löydyttävä.

Aluekoulu tulisi sijoittaa Viitostien varteen liikennejärjestelmän ja saavutettavuuden perusteella.

Uuden itäisen aluekoulun lisäksi tarvitaan isot kunnalliset päiväkodit valtatien pohjois- ja eteläpuolelle. Alueelle tarvitaan vetovoimaisia yksityisiä päiväkoteja.

Selvityksiä ratkaisun löytämiseksi on tällä vaalikaudella tehty kattavasti. Yhtä, kaikkien hyväksymää ratkaisua ei vain ole löytynyt.

Olisiko poliittista viisautta jättää kuntavaaleissa valittaville päättäjille paikka tehdä nämä päätökset.

Käytännössä seuraava vaalikausi menee näiden investointien toteuttamiseen ja rahoittamiseen.

Juha Vuori

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.), Mikkelin Hiihtäjien puheenjohtaja

Mikkeli