Pääkirjoitus: Pitkäjänteinen työ palkitaan – Jukureiden tulevaan kauteen kohdistuu poikkeuksellisia odotuksia

Timo Laitakari

Jukurit esitteli tiistaina Mikkelissä näyttävästi uuden valmennustiiminsä. Kuopiolaislähtöisen NHL- ja maajoukkuetähden Olli Jokisen myötä odotukset ja kiinnostus joukkuetta kohtaan ovat todella korkealla Mikkelin ulkopuolellakin. Päävalmentajana Jokinen on aloittelija. Kovaa jääkiekkotaustaa, näkemystä ja paloa silti löytyy.

Jukurit on päässyt kertomaan keväällä myös kovan luokan pelaajavahvistuksista Jarkko Immosesta Petrus Palmuun. Edellytykset pelilliseen menestykseenkin ovat siis vähintäänkin kohtalaiset.

Pian päättyvä liigakausi oli Jukureille vaikea. Korona sotki nuoren joukkueen valmistautumista. Talven kuluessa homma alkoi tökkiä. Valmentajan vaihdoksen jälkeen joukkue vältti vaivoin jumbosijan. Jukureiden viides liigakausi taisi olla sen tähänastisen liigahistorian huonoin.

Potkut saanut päävalmentaja Marko Kauppinen toivoi Länsi-Savon haastattelussa sekä faneilta että organisaatiolta realistisia odotuksia. Aiheellinen huomio. Pienen talousalueen pieni seura kerää pieniä katsojamääriä ja pieniä yhteistyösopimuksia. Niistä reunaehdoista seuraa, etteivät pelaajabudjetitkaan voi kovin suuria.

Pidemmän päälle pärjääminen kovassa ammattilaissarjassa edellyttää, että kentällä on pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä ja säilyttämään hyvän tasonsa läpi kauden. Raha yksin ei ratkaise. Rahalla on silti suuri merkitys siihen, millaiset mahdollisuudet syntyy urheilulliseen menestykseen.

Ei ole realismia toiveilla, että Mikkelin kokoisesta kaupungista kasvaisi joukkue, joka vuodesta toiseen tosissaan taistelee jääkiekon SM-mitaleista. Se taas on realismia, että Jukurit nousisi tasolle, jossa se joka vuosi on lähellä play off -paikkaa. Monta askelta pitää silläkin tiellä ottaa.

Jukuri-organisaation keskeisillä paikoilla on nyt paljon tuoretta voimaa. Toivotaan, että tilanne sekä valmennuksessa että toimistolla vakiintuu koko liigataipaleen ajan jatkuneen turbulenssin jälkeen. Pitkäjänteinen, laadukas työ palkitaan lopulta.

Onnea uudelle päävalmentajalle, joukkueelle ja koko organisaatiolle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka