Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Liikunta on edullisin kansanparannuslääke

Mikkeli on satsannut viime vuosina liikuntapaikkarakentamiseen ja Kalevankankaalle on muodostunut hieno kokonaisuus.

Nyt olisi tärkeää, että käyttäjähinnat liikuntapaikkoihin saataisiin inhimillisemmiksi, jotta myös vähävaraisilla, monilapsisilla perheillä ja eläkeläisillä olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa.

Uimahallien perhelippuun on saatu parannusta, kun lapsilukua on ymmärretty suurentaa, mutta 18,60 euron perhelippu on vähävaraisille perheille liikaa.

Saimaa-stadiumin hinnastosta voi päätellä, että liikuntapaikka on suunnattu varakkaimmille perheille.

Pelkkä pääsylippu kiipeilyseinälle maksaa varusteiden lisäksi aikuisille 12 euroa ja lapsille 10 euroa kerralta. Sulkapallokentän hinta on arki-iltaisin 20 euroa tunnilta ja Supercornerista vähävaraiset perheet voivat vain haaveilla pääsylipun ollessa 16 euroa henkeä kohti.

Tähän on tultava muutos. Jos Mikkeli osallistuu tilojen ylläpitämiseen jatkossakin, tulisi paikan harrastusmahdollisuudet suoda kaikille mikkeliläisille. Nykyisellä käyttöasteella Saimaa Stadiumin alijäämää maksetaan joka vuosi, liikuntamahdollisuudet jäävät asukkaille etäisiksi ja tilojen käyttöaste liian pieneksi.

Mikkeli on lisännyt lähiliikuntapaikkoja, mutta liikuntatoimen työntekijäresursseja on leikattu. Ei ole toimiva yhtälö, jos vain muutaman työntekijän voimin on pystyttävä pitämään liikuntapaikat, kentät ja ladut pystyttävä pitämään kunnossa.

Lapsille ja nuorille erityisen tärkeitä ovat koulupihat ja koulujen liikuntatilat. Omatoimisen liikunnan lisäämisen näkökulmasta tulisi ensisijaisesti kiinnittää huomioita arkiympäristön liikuntaolosuhteisiin.

Kun luontoliikunnan suosio Mikkelissä kasvaa, tulisi sitä suosia vähintään sillä, että luontoreitit, ladut ja nuotiopaikat pysyvät kunnossa.

Liikunta on tärkein kansanparannuskeino. Mahdollisuus siihen tulee taata kaikille mikkeliläisille.

Katja Kohvakka

kuntavaaliehdokas (sd.)

Sini Soljasalo

kuntavaaliehdokas (vihr.sit.)

Jaana Strandman

kuntavaaliehdokas (ps.)

Naiset yli puoluerajojen, Mikkeli