Mielipide: Mikkelin talous kuntoon

Mikkeli on minulle mieluinen ja paras paikka asua.

Se on sopivan kokoinen, luonto on lähellä ja liikkumismahdollisuudet hyvät. Välimatkat kaupungissa ovat lyhyet. Palvelurakenne on hyvä ja kulttuuria sopivasti tarjolla.

Olen ollut pitkään huolissani kaupungin talouden hoidosta. Otan vain muutamia esimerkkejä rakentamisesta.

On rakennettu muun muassa urheiluhalleja paljon velaksi. On rakennettu toisen asteen kouluja ja niistä on lyhyen ajan päästä muutettu toiselle kampukselle, jolloin on tullut remonttikustannuksia kun on pitänyt keksiä uutta käyttöä entiselle koulurakennukselle.

Perusopetuksen kouluja on saneerattu viimeisen päälle ja hetken päästä on alettu puhua sisäilmaongelmista ja tarpeesta päästä uusiin tiloihin. Onko remonttien onnistumista valvottu kaupungin puolesta riittämättömästi?

Tällainen jatkuva rakentaminen, remontointi ja lopuksi purkaminen on äärimmäisen kallista veronmaksajille.

Energiaomistuksen myyminen on vahingollista ja lyhytnäköistä.

Olen kuullut huhuja, että nykyinen lukiokin pitäisi siirtää kasarmin kampukselle, jota en pidä ollenkaan järkevänä. Lukiohan valmistaa ylioppilaita lähinnä yliopistoon eikä ammattikorkeakouluun.

Yhteistyön este lukion ja Xamkin välillä ei voi olla reilun kilometrin pituinen välimatka. Lukiolla on hyvä sijainti nykyisellä paikalla. Sen siirtämisellä ei pidä lisätä kaupungin menoja.

Kaupungin talous on erittäin huonossa kunnossa ja kaupunki on pahasti velkaantunut, velkaa on yli 5 700 euroa asukasta kohti. Kriisikunnaksi joutuminen on hyvin lähellä.

Suunniteltu energiaomistuksen myyminen on erittäin vahingollista ja lyhytnäköistä, muutaman vuoden päästä oltaisiin taas samassa tilanteessa ja mitä sitten myytäisiin.

Nyt on pantava jäihin joksikin aikaa kaikki menot, jotka eivät ole lakisääteisiä tai muuten välttämättömiä. Taloutta on hoidettava ammattitaitoisesti ja viisaasti että päästään kuiville.

On pidettävä huolta siitä, että kaupunkiin tulee yrityksiä, jotka perustavat työpaikkoja, joista tulee verotuloja kaupungille.

Ainoastaan työpaikat tuovat tänne veronmaksukykyisiä asukkaita, urheiluhallit tai vapaa-ajan riennot eivät niitä tuo.

Raili Pöyry

psykologi, perheneuvolan johtaja eläkkeellä, kuntavaaliehdokas (kok.)

Mikkeli

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka