Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Liikenneturvallisuus edellyttää panostuksia

Keskustojen elinvoimaisuuden ja yritystoiminnan kehittyminen on suorassa yhteydessä saavutettavuuteen ja alueella vietettyyn aikaan. Tätä tukee erityisesti jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta ja liikkumista edistävät ratkaisut. Mikkelin kaupungin kevyenliikenteenverkko on laajentunut valtion kanssa yhdessä tehtyjen ja maksettujen valtatieremonttien yhteydessä. Kevyen liikenteen olosuhteet ovat Mikkelissä merkittävästi edistynyt päättyvän valtuustokauden aikana.

Työtä liikenneturvallisuuden edistämiseksi on silti tekemättä. Kaupungin tulee edelleen aktiivisesti tavoitella ratkaisuja, joilla tilanne kehittyy. Eco-Sairilan kiertotalouden alue kasvaa voimakkaasti, jolloin raskaat kuljetukset ja työmatkailuliikenne kantatiellä lisääntyvät. Alkavalla valtuustokaudella valtion kanssa tulisi päästä ratkaisuihin, joilla mm. kantatie 62 Eco-Sairilaan ja Suomenniemen keskustaan saisivat turvalliset liikkumisen mahdollisuudet. Tämä tukisi erityisesti koululaisten omatoimista liikkumista ja pyöräilyn matkailuvaikutuksia.

Juha Vuori

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.),Mikkeli