Mielipide | Luonto on Mikkelin matkailuvaltti

Mikkeli on Saimaan Geopark-kohde, joka sai Unescon Global statuksen. Tämä on erittäin merkittävää alueemme luontomatkailulle ja elinvoiman synnyttämiseen sekä ympäristökasvatuksen vahvistamiseen.

Puhdas ja ainutlaatuinen järviluontomme Saimaan, Puulan ja Kyyveden kainalossa on vahvuutemme. Luontoreitit, laavut ja luontokohteemme tarjoavat upeita elämyksiä.

Esimerkiksi Säynätin Retkeilyreitti lähellä komeine maastoineen ja ulkoilureitteineen yhdistettynä lähistöllä sijaitsevaan Tertin kartanoon palveluineen.

Tärkeää on saada tämän ympärille yhteistyön keskittymä ja markkinointi, jotta myös kansainvälistyminen on mahdollista ja yhteistyö tuo lisää voimaa.

Ei tarvitse omistaa omaa venettä eikä autoa kun pääsee tekemään päiväretkiä. Visit Mikkeli on koonnut valmiita reittipaketteja Saimaan järviluontoon niin turisteille kuin meille mikkeliläisille muun muassa Astuvansalmen kalliomaalauksille, Kallioniemeen ja Neitvuorelle.

Mikkelissä on paljon historiallisia rakennuksia ja museoita joissa pääsee tutustumaan historiaamme. Kaupunkimme sijoittaa parhaillaan Urpolan luontoon parantamalla luontopolkua. Voit kävellä, pyöräillä, soutaa tai vaikka meloa.

Elinvoimaa Mikkeliin hyödyntämällä näitä komeita kohteitamme. Ostamalla paikallisen yrittäjän tuotteita paikallisesta myymälästä tuemme yrittäjyyttä ja samalla saamme verotuloja kuntaamme.

Haluamme haastaa Sinut, ystäväsi, sukulaisesi ja kertomaan Mikkelistämme ympäri Suomea ja maailmaa.

Parasta mainosta upeasta kaupungistamme on se, että meistä jokainen tuo jotakin omalla positiivisella kokemuksella esille.

Sanna-Mari Hokkanen (kd)

Katja Kohvakka (sd)

Jaana Strandman (ps)

Sini Soljasalo (vihr. sit)

Kuntavaaliehdokkaat Mikkeli