Mielipide | Esedu vastaa hoitajapulaan

Hoitajapulasta on kirjoitettu paljon viime aikoina. Tarvitaan uusia hoitajia niin lähihoivaan kuin erikoissairaanhoitoonkin.

Etelä-Savon koulutus Oy pitää yllä Ammattiopisto Esedua ja on tarttunut toimeen kouluttaakseen uusia lähihoitajia akuuttiin tilanteeseen. Näin vastaamme myös yhteiskunnalliseen tehtäväämme.

Esedu on aloittanut maan hallituksen erityisrahoituksella kolme uutta lähihoitajakoulutusta Juvalla ja Mäntyharjulla. Kangasniemellä koulutus alkaa syksyllä 2021.

Tämä ei riitä, mutta se on onnistunut viesti siitä, että otamme vastuumme ja olemme mukana. Koulutukset ovat saaneet innostuneen vastaanoton.

Erityiskoulutuksen lisäksi Esedu jatkaa normaalia lähihoitajakoulutusta ja kaikkia kahdeksaa koulutusalaa.

Viime viikolla opiskelijamme menestyivät erinomaisesti valtakunnallisissa Taitaja-kisoissa. Mahdollisuus kouluttautua ja saada ammattitutkinto ja ponnistaa näin kohti unelmiaan on hyvinvointiyhteiskuntamme keskeisimpiä asioita.

Esedusta saa ammatillisen tutkinnon vuosittain noin 1 000 nuorta ja aikuista. Suurin osa valmistuneista jää Etelä-Savon maakuntaan ja työllistyy yrityksiin tai aloittaa itsenäisenä yrittäjänä.

Lisäksi kilpailluilla markkinoilla toimiva Kasvu-Esedu palvelee yrityksiä niiden henkilöstön tarvitsemassa uudelleen koulutuksessa ja osaamisen tason nostossa. Tällä on merkittävä vaikutus maakunnan elinvoimaan.

Oppivelvollisuuden laajentaminen 1.8.2021 alkaen tuo oman työsarkansa Esedulle.

Olemme valmistautuneet. Henkilöstöä on palkattu lisää ja talous on kunnossa. Se antaa lähtökohdan ponnistaa eteenpäin.

Mikkeli on vahva koulukaupunki. On toimivat peruskoulu, toinen aste, korkeakoulut ja yliopisto.

Kaikkia toimijoita tarvitaan Mikkelin ja Etelä-Savon menestymiseksi. Voimme luottaa siihen, että peruskoulusta valmistuva nuori löytää toivomansa alan.

Raine Lehkonen

hallituksen puheenjohtaja, Etelä-Savon koulutus Oy, kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (sd.)

Mikkeli