Mielipide | Tervetuloa Urpolaan, padel ja hulevedet!

Urpolan uusista padel-kentistä ja suunnitellusta hulevesialtaasta kirjoitettiin Länsi-Savossa 3.6. Uutisessa väitettiin, että Urpolan asukkaat vastustaisivat sekä padel-kenttiä että hulevesiallasta. Äänessä on kuitenkin vain yksi henkilö.

Tosiasiassa monet lähialueen asukkaat toivottavat padel-kentät tervetulleiksi Urpolaan tekonurmen, skeittiramppien, rantalentiskenttien ja muun liikkumisen naapuriin. Myös alueen kaava, nykyinen käyttö ja sopivan yrittäjän löytyminen puoltavat ehdottomasti kenttien rakentamista.

Urpolanlampi laskee Urpolanjokea pitkin Saimaaseen. Kaupunkiympäristössä hulevesien käsittely on edellytys sille, että vesiemme vedenlaatu pysyy hyvänä ja myös paranee. Ilmastonmuutoksen myötä sadanta todennäköisesti lisääntyy, ja vesien mukana kulkeutuu entistä enemmän myös haitallisia aineita.

Hulevesijärjestelmät maastoutuvat varsin hyvin ympäristöön, ja Urpolassa rakenteet eivät sijaitsisi luonnonsuojelualueella. Luontoarvot eivät hulevesien asiallisesta käsittelystä kärsi – päinvastoin. Toivon, että saamme mahdollisimman pian hulevesialtaan Urpolanlammelle.

Kerttu Hakala

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (vihr.), Mikkeli

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka