Mielipide: Ovatko kaupungin vastuulinjat hämärtyneet?

Poliittisilla vaaleilla valitut luottamushenkilöpäättäjät ovat monessa asiassa maallikkoja. Sen takia kaupungille on palkattu asiantuntijoita ja asiantuntijajohtajia, jotka virkavastuulla tuovat asiat lautakuntien, kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi. Kyllä näihin on valtuutettujen ja muiden luottamushenkilöpäättäjien voitava luottaa.

Tarkastuslautakunta on todennut, että jätevedenpuhdistuslaitoshankkeen vastuunjakoketju on selvä. Se on kaupunginjohtaja – teknillinen johtaja – vesilaitoksen johtaja. Tarkastuslautakunta on myös todennut, ettei väärinkäytöksiä ei ole havaittu. Kuitenkin puhdistuslaitoksen kustannusarvio on lähes kaksinkertaistunut, eikä tietääkseni laitosta ole vielä otettu vastaan.

On todettu, että vastuuketjussa kaupunginjohtaja – teknillinen johtaja – vesilaitoksen johtaja on ollut vakavia puutteita. Kaupunginjohtaja ja teknillinen johtaja ovat valmistelleet valtuustolle vapauttavat päätösesitykset.

Länsi-Savon 10.6. kirjoituksesta voi lukija saada myös sellaisen käsityksen, että valtuusto olisikin jätevedenpuhdistuslaitoksen ongelmien suurin syyllinen.

Kaupunginhallitus ja kaupungin valtuusto kantavat kyllä poliittisen vastuun mutta asiantuntijajohtajien tulee kantaa heille kuuluva hankekohtainen tekninen ja talousarvion toteutumisen vastuu.

Jukka Pöyry

kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen (kd.), Mikkeli

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka