Mielipide: Monet mikkeliläislähtöiset nuoret haluaisivat palata

Mikkelin kaupunkia kuvaavassa julkisessa keskustelussa esille nousee usein pääosin negatiivisia asioita: korkea kunnallisveroprosentti, paisuneet julkiset hankkeet ja erityisesti muuttotappio.

Kuntavaalien alla ehdokkaat ovat asiaan kuuluen keskustelleet ongelmista viimeisen ratkaisusta. Kysymys kuitenkin kuuluu, onko Mikkeliin enää tulijoita.

Helpotukseksi voin todeta, että Mikkelin maine ja tilanne nuoren polven parissa ei ole niin huono kuin päällisin puolin näyttää. Kaupungilla on yhä vetovoimaa ja varsinkin omassa tuttavapiirissäni kaupungista kotoisin olevat nuoret, allekirjoittanut mukaan lukien, olisivat valmiita palaamaan.

Nuoria aikuisia Mikkeliin houkuttavat edulliset asuntojen hinnat, luonnonläheisyys sekä omat Savon mullassa olevat juuret. Esteenä useimmilla vaikuttaa olevan sopivan työpaikan löytäminen.

Kun uusi valtuustokausi pyörähtää pian käyntiin, toivon puolueiden edustajien tarttuvan tuumasta toimeen. Harjoittakaa hyvässä yhteishengessä kaupungin kehittämistä ja erityisesti työpaikkoja lisäävää politiikkaa. Tekijöistä ei tarvitse huolehtia, kyllä Mikkeliin mänijöitä riittää.

Mikko Hynönen

opiskelija, Jyväskylä

Tekijöistä ei tarvitse huolehtia, kyllä Mikkeliin mänijöitä riittää.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka