Mielipide: Poliitikot eivät noudata äänestystulosta

Vakioselitys sille, miksi joku jättää äänestämättä on, että on turha äänestää, kun sillä ei ole mitään vaikutusta. Tämä on osittain tottakin. Ainakin nykyinen hallitus on täysin päinvastainen edellisten eduskuntavaalien äänestystuloksen kanssa.

Eduskuntavaaleissa 2019 oikeisto sai ääniä paljon enemmän kuin vasemmisto, silti hallituksessa ei ole yhtään todellisen oikeiston edustajia. Rkp väittää olevansa oikeistopuolue, mutta teot näyttävät muuta ja kepusta on tullut vain vihreiden apupuolue.

Hallituksessa pitäisi ehdottomasti olla ainakin toinen isoista oikeistopuolueista, jotta äänestystulos edes jotenkin toteutuisi. Demareille ei kuitenkaan kelvannut edes entinen yhteistyökumppani kokoomus, perussuomalaisista nyt puhumattakaan.

Suomen kansa ei pitänyt Juha Sipilän (kesk.) hallituksesta, mistä seurasi rökälemäinen tappio keskustalle. Kansa kertoi mielipiteensä uurnilla ja äänestysprosentti oli peräti 72,1.

Demarit eivät piitanneet äänestystuloksesta, vaan rakensivat mieleisensä hallituksen, sen seurauksena äänestysprosentti nyt oli joissakin kunnissa vain 46. Demokratian nimessä äänestys pitäisi pitää uudelleen niin usein, että prosentti nousisi yli 50:n. Silloin kun äänestysprosentti jää alle 50:n, ei kansanvalta enää toteudu.

Hallituspuolueilla olisi nyt todella syytä katsoa peiliin ja miettiä, miksi jeppe ei äänestä! Jeppe ei äänestä, koska hänen antamaansa ääntä ei kunnioiteta!

Tauno Lehtonen

Mikkeli

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka