Lukijalta: Yrittäjät rakentavat kuntien elinvoimaa

Heidi Loukiainen

Kuntien uudet luottamushenkilöt aloittavat työnsä syksyllä. Etelä-Savossa on Ilahduttavan monta yrittäjätaustaista kuntapäättäjää. Odotettavissa ja toiveissa on uusia, muutoksen tuulia.

Nyt on hyvä muistuttaa päättäjiä yrittäjyyden merkityksestä kuntien elinvoiman tärkeimpänä rakennuspalikkana. Yrittäjät on otettava mukaan keskusteluun ja kuultavaksi laadittaessa strategioita ja elinkeinopoliittisia ohjelmia. Kuntapäättäjien on kysyttävä rohkeasti kunnan yritysten näkemyksiä päätöksenteon tueksi. Paikalliset yrittäjäyhdistykset auttavat tässä mielellään.

Kunta on usein yrityksen läheisin kumppani ja yritys kunnan verotulojen lähde. Yritykset maksavat veronsa kuntaan ja työllistävät sekä tuottavat palveluja kuntalaisille. Kunta voi mahdollistaa ja edesauttaa yritysten sijoittumista ja jäämistä paikkakunnalle. Kunnan toiminnan on lunastettava lupauksensa: Olemme yritysmyönteisiä ja tunnistamme yritysten tarpeet!

Kuntapäättäjien on ymmärrettävä, että osa jokaisesta kunnan tuottamasta palvelusta on tuotettavissa yritysten toimesta. Hyvä hankintapolitiikka antaa tilaa yrittäjyydelle ja yrityksille.

Kun kunta palvelee elinkeinoelämää laadukkaasti, pitää palvelunsa ja taloutensa kunnossa sekä verojen tason siedettävänä, se on yrityksille houkutteleva ympäristö toimia.

Yritykset ovat kunnan elinvoiman tärkeä rakennuspalikka, jota ei parane ohittaa kunnan hankintoja, kehittämistä, ja palveluntuotantoa pohdittaessa.

Valittuja luottamushenkilöitä voi nyt haastaa keskusteluun yritysmyönteisyydestä ja sen merkityksestä kuntien elinvoimalle. Yritysten menestyksen myötä myös kunta vaurastuu ja elinvoima seudulla vahvistuu. Kuntien verotulot tulevat työnteosta ja yrityksiltä.

Yritysmyönteisyyden huomioiminen ja siitä avoimesti viestiminen vaikuttaa kunnan elinvoimaisuuteen!

Aluejohtaja

Etelä-Savon Yrittäjät

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka