Mielipide | Eikö mopolla rälläämiselle mahda kukaan mitään?

Juvalaisia puhuttaa nyt hirvittävän kovaäänisillä moottoriajoneuvoilla rällääminen yömyöhään. Ei ole vuosiin tullut mistään näin paljon palautetta.

Yleisin kysymys kuuluu: "Eikö kukaan voi asialle mitään?" Ilmeisesti ei voi.

Yksilönvapauden kunnioitus on mennyt niin pitkälle, että yhteistä rauhaa rikkovien oikeudet ovat pyhempiä kuin useiden kymmenien ihmisten yörauha.

Kun tätä kirjoitan, on lauantaiaamu, ja eilisiltanakin tuli useampi vihainen viesti. Niissä kehotettiin menemään ulos kuuntelemaan meteliä.

Ei tarvinnut mennä: vaikka en asu lähelläkään rällärireittejä, meteli kuului sisälle asti.

Rällääjät ajavat keskellä kirkonkylää Savonlinnan tiellä kovilla ylinopeuksilla. Ja kun tätä tehdään edestakain aamukolmeen tai -neljään asti, harmituksen ymmärtää oikein hyvin. Hidasteita ei raskaan liikenteen vuoksi voi tielle tehdä.

Rällääjät ajavat keskellä kirkonkylää kovilla ylinopeuksilla.

Poliisilla tuntuu olevan tärkeämpääkin tekemistä. Ja jos virkavalta millä tahansa autolla paikalle tuleekin, puskaradion ansiosta kaikki rällääjät painuvat koloihinsa.

Mutta eikö poliisi voisi ottaa pahimpia kiinni ja tarkistaa ainakin mopojen desibelit? Rekisterinumeroita kyllä on tienvarren talot pullollaan.

Tavallisesti läänin ylin poliisijohto käy kunnissa vierailulla kyselemässä kuulumisia.

Odotan seuraavaa visiittiä hartaasti, sillä kysyjänä aionkin olla minä, ja aion esittää poliisijohdolle muutaman valitun kysymyksen.

Juva

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka