Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pilataanko kirjaston rauha kaupungin asiointipisteellä?

Olen kuullut, että kaupungin asiointipisteen siirtoa pääkirjaston tiloihin suunnitellaan vieläkin, jotta Naistinki, Metsäsairila ja Miksei Oy pääsisivät siirtymään kaupungin virastotaloon.

Onko näin? Miksi juuri heidän tulisi olla kaupungin virastotalossa? Eikö kaupungin virastotalossa tule olla juuri niiden asiointipisteiden, jotka palvelevat kaupunkilaisia ja joiden virkamiehet työskentelevät virastotalossa?

Ovatko luottamushenkilöt tietoisia tästä hankkeesta? Hyväksyvätkö nyt valitut luottamushenkilöt tämän suunnittelun? Mikäli hanke toteutuu, tuleeko se kaupunkilaisille; siis maksumiehille, täytenä yllätyksenä?

Kirjaston on aina ajateltu olevan paikka, jossa hiljaisuus ja rauha on a ja o. Miten sen käy?

Kirjastoa tulee Mikkelissä arvostaa samantasoisesti kuin muissakin kaupungeissa. Kaikilla ei ole varaa ostaa kirjoja itselleen.

Kirjastopalveluiden käyttö edistää ihmisten hyvinvointia ja se lisää terveyttä. Tässä nyt suunnitellussa ratkaisussa ne, joiden toiminta luontevasti kuuluu kaupungin virastotalolle, ajettaisiin sieltä pois, jotta jotkin muut tilansa kyllä jostain muualta löytävät saisivat valloittaa tilat heiltä, joille ne kuuluvat.

Kaupunkilaisia ei pidä juoksuttaa paikasta A paikkaan B. Heidän tulee saada palvelunsa kokonaisuudessaan yhdestä paikasta.

Asiaa 9.2.2021 kokoukselle ovat valmistelleet palvelujohtaja Linda Asikainen ja tekninen johtaja Jouhi Riihelä ja esittelijänä on toiminut kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Toivon, että nyt valitsemamme luottamushenkilöt säilyttävät tilat heille, joille ne luontaisesti kuuluvat.

Toivon samalla, että asiasta informoidaan paikallisessa mediassa, jotta asiaa ei viedä maaliin saakka läpihuutojuttuna.

Margit Bister

Mikkeli