Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kyllä kansa tietää – Marin on vuosituhannen arvostetuin pääministeri

Sanna Marin (sd.) on Uutissuomalaisen gallupin mukaan vuosituhannen arvostetuin pääministeri. Edesmennyttä Veikko Vennamoa suoraan lainaten, ”kyllä kansa tietää.” Marinin johdolla Suomi on pärjännyt koronavirusepidemian hoidossa paremmin kuin useimmat muut EU-maat. Euroalueen talous supistui Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 6,4 prosenttia. Suomen bruttokansantuote (BKT) pieneni ainoastaan 2,9 prosenttia.

Suomen talous on harvinaisen hyvässä iskussa. Työllisyysaste oli kesäkuussa 72,4 prosenttia. Jos mittauksessa ei siivota kausivaihtelua pois, työllisyysasteeksi saadaan kesäkuussa 75,8 prosenttia. Tämä on joka tapauksessa paras tulos vuosikymmeniin. (Helsingin Sanomat 28.7. Pääkirjoitus). Maailmantalouden nousulla on oma osuutensa, mutta suurin ansio on Marinin johtamalla hallituksella.

Sanna Marin on myös, kuten Hannes Kolehmainen Tukholman olympialaisissa 1912, ”juossut” Suomen maailmankartalle, sillä arvostettu Yhdysvaltalainen Time-lehti nosti Marinin sadan maailman nousevan johtajan joukkoon ja hänen kuvansa lehden kanteen. Maailman tunnetuimpiin muotilehtiin kuuluvassa Voguessa oli annettu koko aukeama Suomen pääministerin ajatuksille.

Yksilön menestyksen myötä suomalaiset lankeavat perisyntiinsä kateuteen. Kukaan ei tasa-arvon maassa saisi olla ”päätä pidempi” muita. Menestyjää koetetaan vähätellä ja keksiä syitä hänen mollaamisekseen. Meidän pitäisi olla päinvastoin iloisia kansalaistemme menestyksestä ja tukea heitä.

Taito Taskinen

Kuopio