Pääkirjoitus: Kiekko häkkiin, kansa hallille – ja päinvastoin

Timo Laitakari

Kiekko putoaa Kalevankankaan jäähän perjantaina kello 18.30. Odotukset ovat taas kerran korkealla. Joko tällä kaudella Mikkelissä pelataan pudotuspelejä?

Jukuri-aitiossa huseeraa päävalmentaja, joka kiinnostaa kiekkoyleisöä Mikkelin ulkopuolellakin. Jukuri-paidassa luistelee monta kovan luokan vahvistusta, joiden pitäisi osaamisellaan ja kokemuksellaan kannatella joukkuetta niissä vaikeissa paikoissa, joita kauden mittaan eteen tulee. Edellytykset liigauran parhaaseen kauteen ovat olemassa, vaikka harjoituspeleissä esitykset vielä ailahtelivatkin.

Huipputasolla jääkiekko on paitsi urheilua, niin samaan aikaan myös kovaa bisnestä. Niitä ei voi erottaa toisistaan. Urheilullinen menestys parantaa mahdollisuuksia taloudelliseen menestykseen. Voittavaa joukkuetta on mukavampi seurata kuin häviävää.

Samalla taloudellinen menestys parantaa mahdollisuuksia urheilulliseen menestykseen. Pelaajabudjettien ja sarjataulukon sijoituksen välinen yhteys ei ole suora, mutta korrealaatio on selvä.

Maan hallitus puhuu jo koronarajoitusten poistumisesta kokonaan. Arvoituksena silti säilyy, kuinka hyvin kiekkoyleisö lehtereille lopulta tiensä löytää. Jukurien talouden kannalta lipputulot ja siihen kytkeytyvä hallin ravintola- ja muu myynti ovat merkittävässä roolissa.

Koronan runteleman edelliskauden jälkeen myös taloudellinen menestys olisi koko mikkeliläisen jääkiekon kannalta enemmän kuin toivottavaa. Viime kaudella Jukurien taustayhtiö teki lähes 300 000 euron tappiot, vaikka valtiolta tulleet koronatuet tilannetta helpottivatkin. Kun aikaisemmilta kausilta ei mitään puskureita ole kertynyt, nyt todella pitäisi saada väki liikkeelle.

Tyhjälle tai puolityhjälle hallille pelaaminen ei pitkän päälle mahdollista ammattilaisjääkiekon jatkuvuutta kaupungissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka