Mielipide | Mikkelin virkamiesten palkkojen kytkeminen strategisiin tavoitteisiin ei ole viisasta

Lehdestä (LS 7.9.) saimme lukea, että uusi kaupunginhallitus on päättänyt ensi töikseen johtoryhmään kuuluvien viranhaltijoiden uudesta palkkausjärjestelmästä.

Uusi palkkausjärjestelmä kytketään kaupungin strategisiin tavoitteisiin. Todella ponteva avaus uudelta kaupunginhallitukselta!

Uuden palkkausjärjestelmän käytännön toteutus ei ole aivan ongelmatonta.

Ensinnäkin palkkausjärjestelmiin perehtyneet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että edellä mainittu järjestelmä on aikansa elänyt muun muassa siksi, että mittariston luominen lisäpalkan maksamiseksi on erittäin ongelmallista.

Siksi nykysuuntaus on, että lisäpalkkiot ovat kertaluonteisia. Eli jos viranhaltija innovoi jotain poikkeuksellista, hänet palkitaan siitä.

Palkkauksen kytkeminen strategisiin tavoitteisiin on siinäkin mielessä ongelmallista, että viranhaltija itse ei voi ratkaisevasti vaikuttaa strategisten tavotteiden toteutumiseen. Onhan niin, että isot asiat ovat useimmiten luottamushenkilöiden tekemiä päätöksiä.

Me kaikki tiedämme, että johtavat viranhaltijat toimivat operatiivisella tasolla ja siksi uuden palkkausjärjestelmän kytkeminen strategisiin tavoitteisiin on epäonnistunut.

Asioita seuraavana kaupunkilaisena olen erittäin pettynyt tähän kaupunginhallituksen linjaukseen. Jos tällaisilla päätöksillä saadaan Mikkeli jaloilleen, silloin on jo maailman kirjat sekaisin.

Johtoryhmään kuuluvana viranhaltijana olisin kuitenkin erittäin tyytyväinen. Oli palkkausjärjestemä vaikka kuinka kokonaisvaltainen, palkkani ei alene!

Raimo Jenu

kaupunkilainen

Mikkeli

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka