Mielipide | Mikkelistä on nimetty edustajia Suur-Savon Sähkö Oy:n hallitukseen

Mikkelin uudet johtavat poliitikot, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola (kok.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen (kesk.), ovat kommentoineet Suur-Savon Sähkö Oy:n hallintoneuvoston kokouksessa 25.8. tehtyjä yhtiön hallituksen jäsenten valintoja.

Haastattelussa (LS 3.9.) Valtola mainitsi, että ”energiayhtiöratkaisuun vaikuttaa myös se, että Mikkeli jäi jälleen ilman hallituspaikkaa Suur-Savon Sähkön hallituksessa”.

Siiskonen sanoi (LS 28.8.), että ”Mikkeli ei saanut vieläkään kauan kaipaamaansa hallituspaikkaa Suur-Savo Sähkö Oy:n hallitukseen”.

Ehkä lausunnot perustuvat tietämättömyyteen siitä, miten Mikkeli on ollut edustettuna SSS:n hallituksessa viimeiset lähes 20 vuotta.

SSS:n hallituksen valitsee hallintoneuvosto. Mikkelillä on hallintoneuvostossa viisi jäsentä. SSS:n hallituksessa on kuusi jäsentä. Toimikausi on kaksi vuotta, joten kerralla valitaan kolme jäsentä.

Mikkelin edustus SSS:n hallituksessa on viime vuosina ollut seuraava: Juhani Alanen toimi hallituksen puheenjohtajana lähes kymmenen vuotta vuoteen 2012 saakka.

Hänen tilalleen Mikkelin hallintoneuvoston jäsenet esittivät Mikkelin edustajaksi Matti Kunnaksen, joka tuli valituksi yksimielisesti.

Kunnas oli hallituksen jäsen vuoteen 2020, kahdeksan vuotta. Kunnas toimi vuosina 2019–2020 hallituksen puheenjohtajana.

Kunnaksen tilalle SSS:n hallitukseen Mikkelin hallintoneuvoston jäsenet esittivät vuonna. 2020 Kalle Ervastia. Hän tuli valituksi yksimielisesti. Ervasti on edelleen SSS:n hallituksessa.

Edellä esitetyn perusteella näyttää siltä, että SSS:n hallituksessa on jatkuvasti ollut Mikkelin hallintoneuvoston jäsenten esittämä edustus.

Itse toimin hallituksen puheenjohtajana 2013–2019 jolloin erosin ikäpykälän vuoksi.

Kaikkiaan olen ollut mukana SSS Oy:n hallinnossa vuodesta 2007 lähtien ja toimin edelleen SSS:n verkkoyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Jaakko Hänninen

pitäjänneuvos

Juva

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka