Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kyllä eläkeläispapitkin osaavat hommansa

Olen ollut hyvin kiitollinen virka-aikani eläkeläispapeista, jotka osoittautuivat suorastaan neuvonantajiksi minulle, kun olin nuori pappi.

Raamatun sanan mukaan harmaapään vanhuksen edessä nuorempien tulee kumartaa päänsä. Seurakuntamme elää suuresti vanhusten rukouksien varassa. Emme ole kunnian kipeitä, vaan annamme kunnian Jumalalle, jolle se kuuluukin.

Siksi ihmettelen kovin sitä, että nykyinen papisto Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa haluaa syrjäyttää muutamia eläkeläispappeja tärkeästä työmuodosta, Lähemäen ”Yhteisen leivän jaamme”-messujen pitämisestä, joka on ollut hyvin siunauksellista.

Kirkkomme ei ole oppinut vieläkään sitä, että Raamattuun sitoutuneet papit potkitaan syrjään sen omaksi vahingoksi. Se on ollut syynä hajaannukseen, joka tekee kirkosta hengellisesti rikkinäisen.

Vahva byrokratia ei ole aina paras tapa pitää kansankirkkoamme koossa. Tämän osoittavat jäsenmäärä ja hajaannus. Yhteiskunnassa olemme kohta pieni vaikuttaja.

Toivon ja rukoilen, että nykyinen papisto tulisi suopeaksi eläkeläispappien yrityksiin tehdä työtä.

Vanhus ei ole mikään tyhmä, vaan paljon oppinut ja arvollinen opettamaan nuorempia.

Aabraham kutsuttiin 75-vuotiaana tehtäväänsä. Mooses oli 80-vuotias, kun hän aloitti tehtävänsä.

Me vanhat työntekijät haluamme samoin olla vielä rakentamassa omaa seurakuntaamme, kunnes luvattu maa on valloitettu.

”Yhdess’ ollen ennenkin voitot suuret saatihin”.

Yhteistyöstä kiittäen kaikkien pappien kanssa.

Jaakko Korhonen

eläkeläispappi

Mikkeli