Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Suur-Savon Sähkön hallituksessa ei ole mandaattipaikkoja

Raimo Jenun mielenilmaisu (LS 24.9.) sai lukijan ymmälleen siitä, kenelle Mikkelin kaupungin pitäisi piruilla myydessään Suur-Savon Sähkön osakkeet pääomasijoittajalle.

Suur-Savon Sähkö Oy:lle, kaupungin suurimmalle veronmaksajalle, Etelä-Savon maakunnalle, jonka yhtenäisyyttä kaupunki korostaa vai maakuntakepulaisille, jotka ovat Mikkelin laajan maakuntakaupungin tasavertaisia asukkaita, vai kenelle?

En myöskään ymmärtänyt miksi jollekin pitäisi piruilla.

Vaatimus Mikkelin kaupungin nimeämästä hallituksen jäsenestä yhtiössä on yhtiöjärjestyksen vastainen, eikä mikään omistajataho voi tehdä esityksiä suoraan hallituksen jäseneksi.

Yhtiön hallituksessa ei ole mandaattipaikkoja. Esitykset ja valinnan tekevät Suur-Savon sähkön hallintoneuvoston jäsenet, joista Mikkelin kaupunki on saanut valita viisi jäsentä.

Hallintoneuvosto on huolehtinut siitä, että hallituksessa on jäseniä eri alueilta ja ammateista.

Heidän tulee katsoa yhtiön etua osakeyhtiölain mukaan. Etu tulee osakkeenomistajille, myös Mikkelin kaupungille, tehokkaana toimintana ja lisääntyvinä osinkoina.

Mikkelin alueelta on ollut yhtiössä hallituksen jäseniä aivan kuten muiltakin alueilta, mutta jostakin syystä tätä ei haluta hyväksyä tai ymmärtää.

Matti Kunnas

oik.tri, laamanni, Suur-Savon Sähkön entinen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja

Mikkeli