Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Mitä on luvassa meille eläkkeensaajille?

Tähän on tultu. Muuta tuskin on odotettukaan. Poliittinen sirkus eläkkeensaajien ympärillä on kuluneen parin viikon aikana jälleen saanut kierroksia.

Kun demari Kimmo Kiljunen nosti esille muutaman vuoden takaisen manifestinsa Työeläkkeiden ns. katkaistun indeksin muuttamiseksi, niin melkoisen äläkän hän saikin aikaan.

Yksimielisyydellä, jota on nähty vain keväällä 2017, kun yli 85 000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisadressi vaiettiin kuoliaaksi, riennettiin niin työeläkeyhtiöiden, kuin Eläketurvakeskuksenkin taholta tuomitsemaan moinen hullutus. Poliitikoista, oikealta vasemmalle, puhumattakaan. Myös mediassa asetuttiin tuomitsemaan "populistinen esitys".

Kiljunen on tietysti osaltaan syyllinen siihen, että häneen ei edes oman puolueensa taholta suhtauduta täydellä vakavuudella. Vaikka olisi sitten syytäkin. Tuskinpa ilman hänen puolisenkymmentä vuotta sitten aloittamaansa ristiretkeä tämänkään vertaa keskustelua asiasta olisi syntynyt. Entäpä sitten muut, sellaisetkin, joiden asiantuntevuutta ei sopisi epäillä, mutta ovat muuta mieltä ns. virallisen totuuden kanssa? Yhtäkään ei haluttu tuomaan julki eriävää näkemystä!

Mitä meille eläkkeensaajille on luvassa? Ensiksi olemme poliittisesti hylkiöitä, jotka haemme yksipuolisen röyhkeästi omaa etuamme, emmekä näe nuorten eläketurvasta minkäänlaista huolta! Toiseksi on näytetty, ettei ostovoimamme edes tule seurata hintojen ja palkkojen kehitystä. Kolmanneksi, hyväksyttävänä tulee pitää vähitellen etenevää köyhtymistä, etenkin pienimpiä eläkkeitä koskien!

Sitä vastoin suurempia eläkkeitä tulee varjella ja ehdottomasti säilyttää prosenttipohjainen tarkistusmalli. Sillä päättäjämme ja eläkerahastojen pomot ovat itse tulevaisuuden isotuloisia eläkeläisiä!

Mielenkiintoinen on myös Työväen taloudellisen tutkimuslaitoksen parin vuoden ennuste. Siinä eläkkeensaajien taloudellinen asema heikkenee, taikka korkeimpien eläkkeiden osalta pysynee ennallaan!

Veikko Elo

Oikeutta eläkeläisille ry:n hallituksen jäsen (ps.), Mikkeli