Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Diak haluaa pysyä Pieksämäellä ja Itä-Suomessa

Diak jatkaa koulutus-, tutkimus- ja kehittämistoimintaansa Itä-Suomessa. Pieksämäellä on edelleen tarjolla koulutustamme. Jatkossa Diakin koulutuspaikkoja tarjotaan laajemmin Itä-Suomen alueella uudenlaisen korkeakoulun toimintamallin, Diak-Hubin, kautta.

Diakin yksikkö sijaitsee jatkossakin Pieksämäellä. Diak toimii Itä-Suomessa tulevaisuudessa niin, että se räätälöi koulutus- ja kehittämispalvelujaan alueen tarpeiden mukaan. Koulutamme osaajia sielläpäin Itä-Suomea missä on tarvetta. Olemme jo aiemmin kouluttaneet tällä mallilla esimerkiksi sosionomeja Kajaanissa ja saaneet tästä hyviä kokemuksia.

Perinteisten korkeakoulututkintojen lisäksi työpaikoilla tarvitaan nopeampia tapoja lisätä työntekijöiden ammattitaitoa. Diak on valmis räätälöimään täydennyskoulutusta alueen ja työnantajien tarpeisiin.

Olennaista on, että Diakin tekemä päätös turvaa toiminnan jatkumisen Itä-Suomen alueella. Ohjaamme vähenevän rahoituksen toimintamme uudistamiseen.

Kehitämme toimintaamme rohkeasti, mutta sen onnistuminen edellyttää yhteistyötä alueen kumppaneiden kanssa. Viime keväästä jatkuneet keskustelut paikallisten toimijoiden kanssa ovat tärkeitä. Jos Pieksämäelle halutaan koulutuspaikkoja lisää, meidän pitää yhdessä vaikuttaa valtakunnalliseen päätöksentekoon.

Me emme ole lähdössä Itä-Suomesta ja Pieksämäeltä pois. Haluamme toimia alueella nimenomaan itäsuomalaisten tarpeisiin vastaten.

Elina Juntunen

toimitusjohtaja, rehtori, Diakonia-ammattikorkeakoulu