Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Uusi kuulemistilaisuus Launialan koululaisten vanhemmille

Launialan koulu sijaitsee keskustan tuntumassa Saimaan rannalla. Se on perhelähtöinen ja turvallinen lähikoulu, viihtyisällä lapsiperheiden asuinalueella.

Koulu tarjoaa monipuoliset ja turvalliset tilat oppimiseen, kasvamiseen sekä kehittymiseen. Ympäristössä on upeita liikunta-alueita ja monipuolinen luonto.

Launialan koulussa on tiivis ja lämmin yhteisö sekä osaava henkilökunta. Yhteisöä ei pidä rikkoa.

Turvallisen kouluyhteisön särkyminen olisi lastemme kehityksen kannalta hyvin huolestuttavaa, ja se varmasti vaikuttaisi oppimiseen ja kaverisuhteisiin.

Launialan koulussa on pienet ryhmäkoot, mikä takaa lapselle hyvät valmiudet oppia ja työskentelyrauhan herkemmillekin lapsille.

Koulun liikuntasali, luokat ja käsityötila ovat aktiivisessa päivä- sekä iltakäytössä. Toiset koulut käyttävät myös Launialan koulun käsityö- ja liikuntatiloja. Missä harrastetaan, jos koulu lakkautetaan?

Me useat huolestuneet vanhemmat harkitsemme Mikkelistä pois muuttoa.

Launialan koulun lakkauttaminen tarkoittaisi koululaistemme siirtymistä Lähemäen kouluun ja muihin väistötiloihin. Kouluyhteisö hajoaisi.

Kuka haluaisi laittaa pieniä koululaisia kulkemaan yksin usean kilometrin koulumatkan, joka sisältää monia isoja ja turvattomia risteyksiä?

Vaadimme Launialaan uuden kuulemistilaisuuden. On tärkeää, että meitä vanhempia ja muita asukkaita kuultaisiin.

Nähtäisiin kasvavan Launialan mahdollisuudet sekä tosiasiat ja koulun oppilasennusteet, jotka pysyvät vakaina seuraavat vuodet!

Launialaan saapuu koko ajan uusia asukkaita sekä paluumuuttajia. Tärkeimpiä syitä seudulle muuttaneille on ollut lähikoulu.

Uusia tontteja kaavoitetaan Launialan pelloille tulevina vuosina runsaasti. Missä uuden alueen lapset käyvät koulua? Me useat huolestuneet vanhemmat harkitsemme Mikkelistä pois muuttoa tämän sekasorron takia.

Nyt on aika lopettaa päätöksenteot perehtymättä kunnolla tosiasioihin. Paneutua itäisen alueen varhaiskasvatuksen ja kouluverkoston kokonaisuuteen harkiten ja lapsien hyvinvointia ajatellen. On aika antaa oppilaille, henkilöstölle sekä perheille koulurauha!

Johanna Pökkä

Katri Saari

Susanna Torniainen

Launialan koululaisten vanhemmat