Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Näyteikkunoilla pirteyttä arkeen

Vuosia sitten joulua edeltävänä aikana kaupat tarjosivat taajamissa asiakkailleen elämyksiä, joita suuret ihmisjoukot kävivät ihastelemassa.

Nostan edelleen hattua mikkeliläisille kauppaliikkeille, jotka somistavat näyteikkunansa. On todella mielenkiintoista käydä vähäisillä voimillaankin ihastelemassa luovuutta, millä näyteikkunoita on laadittu asiakkaidensa iloksi.

Ennen näyteikkunat tarjosivat myös yllätyksiä. Joulupukki saattoi tonttuineen käydä rytmikästä taivaltaan, joka toistui parin minuutin välein ja kadun puolella lapset vanhempineen olivat joulumielellä. Toinen liike näyteikkunallaan oli kuin taidolla laadittu taulu.

On totta, ettei tänään ole enää välttämättä näyteikkunaostajia, mutta niitä on, joiden mieli piristyy ja tuo vaihtelua pimeneviin iltoihin.

Runsaat näyteikkunat kertovat mielestäni myös siitä, mitkä paikkakunnat ovat eläviä ja missä on yrittäviä ja luovia kauppiaita.

Uskon että monipuolisia näyteikkunoita kaipaavat muutkin kuin entistä aikaa unelmoivat. Vai nostaako luovuutta muovilla päällystetty ikkuna arvoituksellaan, mitä ikkunan takana on?

Veikko Kilkki

Mikkeli