Mielipide: Näyttää siltä, ettei Mikkeli edes halua siirtää ensilumenlatua Kalevankankaalle

Mikkelin ensilumenladusta on syksyn aikana ollut monenlaista yleisönosaston kirjoitusta.

Yksi kirjoittaja osoitti tekstillään täydellisen tietämättömyytensä latuasiasta. Hän suositteli hiihtäjiä osallistumaan kustannuksiin.

Joku kirjoittaja tiesi, että ladun siirtämiseen Kalevankankaalle on varattu suunnittelurahaa 30 000 euroa.

Mihin tätä rahaa tarvitaan, kun entinen kilpahiihtäjä Antti Lampinen esitti jo mielipidekirjoituksessaan valmiin suunnitelman ladun siirtämisestä Kalevankankaalle. Tuskin hän on vaatinut korvausta erittäin hyvästä suunnitelmastaan.

Viime keskiviikon lehdessä (LS 3.11.) oli uutinen, joka kertoi, että ensilumenladun siirtoselvitys on kesken.

Lukemalla uutisen huolellisesti ei voi tulla muuhun tulokseen, kuin että ladun siirtoon ei ole kaupungin taholta minkäänlaista halua.

Eivätkö turistit olekaan enää tarpeellisia Mikkelille?

Aikaisemmin kaupungin taholta on haluttu lisätä Kalevankankaan vetovoimaa, jotta se houkuttelisi lisää turisteja Mikkeliin. Eivätkö turistit olekaan enää tarpeellisia Mikkelille? Mikähän mahtaa olla todellinen syy siirtohaluttomuuteen?

Uutisessa esitettiin kustannuslaskelma, jolla pyrittiin osoittamaan, että ladusta tulee vuosittain kaupungille enemmän kuluja kuin tuloja.

Suurin menoerä näytti olevan vakituisen henkilöstön palkkamenot. Eivätkö nämä henkilöt saa palkkaa, elleivät osallistu ladun tekoon?

Ihmetyttää, miten kaikista uutisessa esitetyistä noin-summista on saatu lasketuksi kaupungin tappio kymmenen euron tarkkuudella.

Jos jätetään vakituisen henkilöstön palkkakulut lisäämättä menoihin, kaupunki jäi uutisessa esitetyn laskelman mukaan viime kaudella 8 290 euroa plussalle.

Tulopuolelta tulee jäämään jatkossa pois ainakin minun osaltani kausikortin tuotto, ellei latua siirretä Kalevankankaalle.

Veikko Miettinen

Mikkeli

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka