Mielipide | Sanna Marin töppäsi

Nyt pääministeri Sanna Marin (sd.) teki sen, mitä olen pelännyt koko ajan, töppäsi pahan kerran.

Antoi korkeasta asemastaan ymmärtää, että me boomerit, siis kalkkikset, olemme tiukkapipoisia, niin "last season" kuin olla voi, emmekä ymmärrä huumoria, emmekä osaa chillata.

Termi boomer piti tietysti selittää meille kärryiltä pudonneille.

Marin ei sitä tehnyt, mutta kysyttäessä hän ei tietenkään halunnut millään tavalla osoittaa olevansa eri tasolla tavallisiin kansalaisiin nähden. Ei tietysti, mutta tulipahan vain osoittaneeksi sen.

Siis kertomansa mukaan hän on 35-vuotias tavallinen perheenäiti, joka sattumalta on pääministeri ja omasta mielestään vain vähän tuulettamassa luutuneiksi katsomiaan käytäntöjä vähän rennompaan suuntaan.

Yrittäähän aina voi, mutta ehkä on sitten parasta olla loukkaantumatta, kun kansalaiset alkavat kohdella 35-vuotiasta ei aina niin kunnioittavasti, vaikka kyseessä on pääministeri. Otetaan Sanna iisisti, eikö? Relataan.

Näin kalkkiksena sanoisin, että 35-vuotiaalla on vielä paljon oppimista elämästä ja tällä opintiellä tarvitaan myös annos nöyryyttä, ettei virka ja mahdolliset muut korkeat asemat nouse hattuun ja sumenna tervettä ajattelua ja asioihin paneutumista.

Pääministeri on pääministeri 24/7, yksityinenkin Sanna Marin on pääministeri koko ajan ja se velvoittaa!

Marja-Leena Ranta

Mäntyharju

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka