Mielipide: Kaupungin talous kuntoon ilman nokittelua

Kokoomuksen valtuutetut hyökkäsivät mielipidekirjoituksessaan (LS 9.11.) perussuomalaisia kohtaan, antaen toiminnastamme valheellisia ja vääristeltyjä tietoja.

Kirjoituksessa haluttiin luoda perussuomalaisista kuva, ettemme olisi tiukan talouskurin linjalla. Viitataan kaupunginhallituksen kahden miljoonan säästölistaan, jota perussuomalaiset olisivat vastustaneet.

Päinvastoin. Perussuomalaiset ovat säästölistan kannalla. Listan painotuksista olemme eri mieltä virkajohdon kanssa.

Muun muassa, emme halua leikkauksia peruskoulujen tuntikehyksiin, vaan kyseinen ”säästö” pitää kattaa muita leikkauksia kasvattamalla.

Kokonaisuudessaan olemme liputtaneet kyseisen suuruisen säästölistan puolesta. Olemme jopa esittäneet muille puolueille, että säästöjä on saatava lisää.

Kaupungin toiminta ja organisaatio tulee sopeuttaa taloudellisen kantokyvyn mukaiseksi. Se tarkoittaa, että kaupungin tulot ja menot tulee saada vähintään tasapainoon.

Mikkelin kaupungin organisaatiosta on saatava kevyempi, lisättävä digitaalisuutta ja kehitettävä toimintatapoja.

Säästölistaan kokoomuksen edustajat ovat lisäksi kierosti yhdistäneet Suomenniemen koulun lakkauttamisesta käydyn keskustelun, väittäen perussuomalaisten vastustavan sopeutustoimia.

Kuluja ja toimintoja tulee sopeuttaa, mutta kysymys kuuluu, miten ja missä aikataulussa? Suomenniemen aluejohtokunta on esittänyt ettei koulun lakkautusta vielä toteutettaisi, sillä alueen elinvoimahankkeen vuoksi tulisi taata koulun toiminta vuoteen 2024. Sitten tilannetta tarkasteltaisiin uudelleen.

Olemme kannattaneet jatkoaikaa, ja vastustaneet koulun kiinnipanoa nyt. Kaupungin virkajohdolla on valtava kiire sulkea terveitä kouluja ja kerätä lapset sivutaajamista keskustan ylisuuriin koulukeskuksiin, joiden hintalappu on kymmeniä miljoonia.

On lopetettava nokittelu alkuunsa ja irtopisteiden kerääminen. Lakisääteiset palvelut on ensisijaisesti turvattava ja sitten katsottava mihin muuhun on varaa.

Tuloja on pakko saada lisää. Vahvuutemme ovat puhdas luonto, metsät järvineen sekä ruuan alkutuotanto. Tuetaan yrittäjyyttä ja uusia elinkeinopoliittisia ratkaisuja, jotta saamme kaupunkimme talouden kuntoon.

Pertti Karhunen

perussuomalaisten valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Mikkeli

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka