Mielipide | Myös pääministeri tarvitsee omaa aikaa ja yksityisyyttä

Kommentoin Marja-Leena Rannan kirjoitusta (LS 12.11.).

Kirjoittaja osoittaa samanlaista uutteruutta kuin Mikko Perkoilan rallissa nimismies, joka vuodesta toiseen kyttää vihamiestään pensaan suojassa: vielä se ukkopiru narahtaa.

Jäitä hattuun. Elämme ihan normaalioloissa. Tunnustaudun itse mieluusti boomeriksi. Minun huumorintajuni kesti tuon Marinin leikkisän ulostulon aivan hyvin. Jopa naurahdin sille.

Sehän julkaistiin alustalla, jossa viestit häipyvät nopeasti. Kyllä Marin tiesi tarkkaan, mitä piruuttaan teki.

Viihdelehdet ja kaupallinen tv tarttuvat ahnaasti jokaiseen pikkuasiaan ja jauhavat niistä "kohuja" päivästä toiseen. Klikkausten ja myynnin takia. Marin tuotti moskan tekijöille paljon euroja.

Yle lähettää hyvin tehtyä sarjaa Politiikka-Suomi. Siihen liittyen löytyy Areenasta myös podcasteja, jotka on koostettu eri poliitikkojen haastatteluista.

En halua tirkistellä kenenkään makuuhuoneeseen, saunaan tai hiekkalaatikolle.

Niissä ilmenee pelottava asia: vielä nytkin naispoliitikko on tarkemman linssin alla kuin hänen miespuolinen kollegansa.Nuoriin naisiin kohdistuu lisäksi tytöttelyä eli heitä vähätellään.

Hämmästyttää, että nuoria naispoliitikkoja arvostelevat kärkkäimmin keski-ikäiset ja iäkkäät naiset. Heidän pitäisi päästä luutuneista asenteistaan ja tukea siskoja.

Suomella on käynyt hyvä herraonni, kun meillä on koulutettuja, kielitaitoisia ja pystyviä ministereitä, naisia ja miehiä.

Poliitikko on monesti myös aviopuoliso, äiti tai isä, osa jopa isovanhempia. Osa huolehtii iäkkäiden vanhempiensa voinnista.

He ovat siis kansan edustajia ihan kirjaimellisesti. Heillä on samanlaiset murheet kuin muillakin.

Lisämausteen tuo se, että nykyään kuvataan joka paikassa. Kaikilla on taskussaan puhelin ja halua tirkistellä niin kirkossa kuin kapakassa. Kekkosen aikana pääsi helpommalla.

Pääministeri kuuluu pieneen ydinjoukkoon, joka saa reaaliaikaisesti kaiken tiedon Suomesta ja maailmalta. Tarvittaessa hänet ja muut avainministerit hälytetään koolle mihin aikaan vuorokaudessa tahansa.

Vastustan kuitenkin kirjoittajan ajatusta, ettei poliitikolle anneta lainkaan yksityiselämää. Kyllä kaikilla on oikeus olla omassa rauhassaan kameroiden tavoittamatta.

En halua tirkistellä kenenkään makuuhuoneeseen, saunaan tai hiekkalaatikolle. Jokaisella on oikeus joskus hengähtää.

Kauko Hirvonen

aikoinaan myös politiikan toimittaja Helsingissä

Pieksämäki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka